Το πρώτο «crash test» της κυβέρνησης



Σε περίοδο αναταραχής μπαίνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των κινητοποιήσεων που θα εντείνονται όσο πλησιάζει η ανακοίνωση του πακέτου μέτρων 11,9 δισ. ευρώ.
Το μπαράζ των απεργιών και στάσεων εργασίας θα κορυφωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία, η οποία θα αποτελέσει και το πρώτο «crash test» της κυβέρνησης ωστόσο, όπως διαμηνύουν τα συνδικάτα, αυτή θα είναι η αρχή σειράς κινητοποιήσεων.
Ήδη την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις εφορίες και τα τελωνεία έβαλαν «λουκέτο» για 24 ώρες, ενώ απειλούν με νέο γύρο απεργιών, που θα έχει επιπτώσεις στην είσπραξη των εσόδων.
Παράλληλα, χάος επικρατεί στα δικαστήρια όλης της χώρας, οι ένστολοι συνεχίζουν τις διαδηλώσεις τους, ενώ οι ασφαλισμένοι διανύουν «Γολγοθά», λόγω του χάους που επικρατεί στο χώρο της υγείας.
Την ίδια στιγμή, νέο κύμα κινητοποιήσεων έρχεται από την επόμενη εβδομάδα, που θα παραλύσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Η απεργία της ερχόμενης Τετάρτης, αναμένεται να είναι μαζική, καθώς οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν φροντίσει για το συντονισμό των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Παραλλήλως ετοιμάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στην Βουλή.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει και στηρίζει την πολύμορφη αγωνιστική δράση των συλλόγων μελών του, σε όλο το φάσμα της δημόσιας παροχής εργασίας, «η όποια πλήττεται από την υλοποίηση των καταστροφικών και αδιεξόδων μνημονιακών πολιτικών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια, εκπαίδευσης, των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στις φύλακες Σταυρακίου, στην Εφορία, στα Νοσοκομεία «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό δείχνουντο δρόμο της αντίστασης και της πάλης για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών, «τον ένα και μοναδικό δρόμο που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες των πολιτικών που υλοποίει και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση».
Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συλλόγους - μέλη του να στηρίξουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται και ταυτόχρονα να προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.
Επίσης καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων σε σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα Λιθαρίτσια, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Δημήτρης Μπράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως απορρίπτει την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ’ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει.

Ποιοι απεργούν στις 26
Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου απευθύνει το ΤΕΕ κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις και επιλογές που «οδηγούν στην απορρύθμιση του επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών και φαλκιδεύουν το ρόλο τους, στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας».
«Η αδιέξοδη, άδικη και παράλογη πολιτική που ζούμε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Ήδη έχουν ανοίξει για 3η φορά τα ίδια θέματα κοινωνικής αναλγησίας, ύφεσης και αδιεξόδου και προστίθενται νέες προτάσεις περαιτέρω απορρύθμισης του επαγγέλματος.
Το ΤΕΕ αναφέρει ακόμη ότι «η αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών από την πλειοψηφία των Μηχανικών και των Επιστημόνων αντιμετωπίζεται με εφαρμογή της διάταξης υποχρεωτικής ένταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία. Δηλαδή, άμεσα αυξήσεις έως 30%».
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί, ανακοίνωσε και η ΟΜΕ - ΟΤΕ.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες ενόψει των εξελίξεων που αφορούν συγχωνεύσεις και αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και όσων παρεμβάσεων έχουν ήδη συντελεστεί, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στην απεργία.
Την Τετάρτη, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της ΠΝΟ, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών, η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεως εργασίας.

Δικαστήρια - Εφορίες - Τελωνεία
Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών στις μειώσεις των αποδοχών τους.
Οι εφοριακοί (ΠΟΕ - ΔΟΥ), εκτός από τη συμμετοχή τους στην απεργία της Τετάρτης, απεργούν μαζί με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών (ΟΣΥΟ) στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, ενώ οι τελωνειακοί (ΟΤΥΕ) απεργούν επίσης, στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Και οι τρεις οργανώσεις τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου πως έχουν υποστεί μείωση έως και 50% στις αποδοχές τους και με τη συνέχιση των περικοπών οι απώλειες θα φτάσουν έως και το 70%.
Εν τω μεταξύ, ολοένα και πιο δυσοίωνες είναι οι προοπτικές απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, καθώς ενόψει των νέων μέτρων όχι μόνο συνεχίζονται οι διακοπές στις συνεδριάσεις από τις 10 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, αλλά και γιατί οι δικαστές άρχισαν να ζητούν από την πολιτεία να τους εξασφαλίσει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή στον χώρο των δικαστηρίων, ώστε να εργάζονται μόνο εντός του νόμιμου ωραρίου τους εκεί κι όχι και κατ’ οίκον.

Υγεία
Χωρίς δωρεάν φάρμακα θα μείνουν οι ασφαλισμένοι της χώρας, έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με απόφαση τους Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων εμμένει στην απόφασή του ότι για να σταματήσει η αναστολή θα πρέπει να ληφθούν υπόψη προτάσεις όπως η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η επιμήκυνση της πίστωσης σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, η είσπραξη rebate και claw back από τις φαρμακευτικές εταιρίες και η αποπληρωμή των οφειλομένων του 2011.
Την ίδια στιγμή, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι οποίοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με καταλήψεις των γραφείων της διοίκησης, από την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν να υψώσουν τη φωνή τους κατά της περικοπής των μισθών τους, της εντατικοποίησης της εργασίας τους και των τραγικών ελλείψεων των νοσοκομείων σε υλικά, προσωπικό κλπ.
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα και οι γιατροί των δύο Νοσοκομείων των Ιωαννίνων.
Στο χορό των κινητοποιήσεων στην υγεία μπαίνουν και οι Φυσικοθεραπευτές, καθώς το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση, στις 25 Σεπτεμβρίου με κλείσιμο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και απεργία σε όλα τα Νοσοκομεία και τους Φορείς του δημοσίου (ΟΤΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία) καθώς και του ιδιωτικού τομέα, των φυσικοθεραπευτών που εργάζονται σ’ αυτά.
Τα αιτήματα της απεργίας είναι: άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τον Μάιο του 2012, απόδοση των παλαιών χρεών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς «κούρεμα», συμψηφισμός των οφειλών και απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Επίσης, την ίδια μέρα, στις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17, στις 12.00 μ. μ.
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου από τα σωματεία των γιατρών και των εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων.
Όπως σημειώνει σε ψήφισμά του, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης και σε όλη την Ελλάδα για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Ζητά επίσης να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση και να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων.
Επισημαίνει ακόμη ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με πλήρη χρηματοδότηση, καθώς και να καταργηθεί κάθε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των γιατρών.
Ο Σεπτέμβριος πάντως, θεωρείται κρίσιμος μήνας για τη διαδικασία πληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος, το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ έχει εξουσιοδοτηθεί από τη γενική συνέλευση να προκηρύξει νέες κινητοποιήσεις τον επόμενο μήνα.

Παιδεία
Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Συγχρόνως το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει: Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες, Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις κι επιπλέον διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων.
Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ), που θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Από τη Δευτέρα αρχίζουν εξάλλου σε ολόκληρη τη χώρα γενικές συνελεύσεις των καθηγητών που θα συζητήσουν για τις εξελίξεις.
Από τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενο στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, να μη μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδείας αλλά αντίθετα να αυξηθούν στο 5% του ΑΕΠ, κ.ά.
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, αλλά και σε άλλες κινητοποιήσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποφάσισαν και οι καθηγητές των ΤΕΙ.
Προγραμματίζουν επίσης να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Οι καθηγητές διεκδικούν ενιαίο μισθολόγιο δημόσιων λειτουργών, με ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων και να μη γίνει καμία μείωση του έκτακτου έκπαιδευτικού προσωπικού γιατί, ήδη, όπως υποστηρίζουν, τα ιδρύματα λειτουργούν οριακά και ο κίνδυνος να μην πραγματοποιούνται πολλά εργαστηριακά μαθήματα είναι ορατός.
Τέλος, ζητούν άμεσο διορισμό όσων έχουν εκλεγεί σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Εμπορικά
Να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης, κλείνοντας τα μαγαζιά τους, καλεί τους εμπόρους των Ιωαννίνων, η ΟΕΒΕ, οι οποία ακολουθεί την αντίστοιχη απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων με κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Τετάρτης μπροστά από τα γραφεία της ΟΕΒΕ στην οδό Αραβαντινού.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Σωτήρης Χορέβας σε δηλώσεις του κάλεσε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και στην συγκέντρωση, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία των επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για τη μείωση της κίνησης στα καταστήματά τους, ώστε αυτοί να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Κάλεσμα για συμμετοχή απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Νίκος Καλαμπόκης σημειώνοντας, πως η ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχει δεχθεί βαριά κατάγματα και για να μη σπάσει πρέπει να αντιδράσουν όλοι μαζί.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα αποφασίσει την Κυριακή, για το αν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΟΕΒΕ, ή αν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά την ημέρα της απεργίας.
Τη συμμετοχή της στην απεργία της Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε και η Τοπική Γραμματεία Γιαννίνων της ΠΑΣΕΒΕ, που παράλληλα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα λουκέτα των καταστημάτων αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, οι συνάδελφοι είναι ήδη πνιγμένοι στα χρέη και δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
Κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, από κοινού με την ΕΕ, διαπράττουν κυριολεκτικά έγκλημα με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Μέτρα που στόχο έχουν να μεγαλώσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων οδηγώντας την πλειοψηφία των α/α και μ/μ συναδέλφων στη χρεοκοπία, στην ανεργία.
Γι’ αυτή τη κατάσταση που σήμερα βιώνουμε έχουν σοβαρή ευθύνη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που μέσα από τη διαβούλευση και τους λεγόμενους ‘κοινωνικούς διαλόγους’ συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και καταγγέλλει την τοπική ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΟΕΒΕ) που αρνήθηκε τη συμμετοχή στην Γενική Απεργία, καθώς και την ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, λέγοντας ότι υπονόμευσε την απεργία στην οποία συμμετέχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία της Βορειοδυτικής Ελλάδας και τελικά κάτω από την πίεση των συναδέλφων υποχρεώθηκε σε 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων.

Σύλλογος ΟΤΑ
Αποστάσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παίρνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, ο οποίος δηλώνει κατά του «εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού».
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Νομού θα απεργήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου κατά της εφεδρείας, των νέων περικοπών στους μισθούς και τα οξυμένα προβλήματα σε όλους τους χώρους που φέρνουν τα νέα μέτρα.
«Τα μέτρα αυτά δεν είναι για τη σωτηρία του λαού, είναι για τη σωτηρία της πλουτοκρατίας. Όλοι στους δρόμους να μην περάσουν τα μέτρα τους, για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των μεσοπρόθεσμων και εφαρμοστικών νόμων» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος.
Παράλληλα, κάνει αναφορά και στους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία, υπογραμμίζοντας ότι είναι απλήρωτοι και όπως αναφέρεται στις συμβάσεις τους δεν δικαιούνται… «ούτε και στη χορήγηση οποιουδήποτε είδους αδείας προβλεπόμενης από τις διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας ή άλλης πηγής».

Προς απεργία διαρκείας τα ταξί
Πρόσκληση σε όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να συντονίσουν τα βήματα τους, πέρα από κόμματα και πολιτικές εξαρτήσεις, για τον καθορισμό καθολικής αντίστασης διαρκείας κατά των νέων μέτρων λιτότητας που πρόκειται να ανακοινωθούν απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με αφορμή την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσαν για τις 26 του μηνός η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, άφησε αιχμές κατά των ηγεσιών των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπονοώντας ότι διοργανώνουν την απεργία για να εξυπηρετήσουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις και πρόσθεσε ότι η δική του πρόταση είναι να συμφωνήσουν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε απεργία διαρκείας, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ ασκείται κριτική τόσο κατά του πολιτικού συστήματος γενικότερα, το οποίο όπως αναφέρει, «σφυρίζει αδιάφορα και δεν βλέπει τον Γολγοθά των πολιτών», όσο και των Μέσων Ενημέρωσης, στα οποία αποδίδει σκοπιμότητα, ενώ για την ανάπτυξη, την ανεργία και την ελπίδα της κοινωνίας «δεν ακούγεται κουβέντα», σημειώνει.
Η ΠΟΕΙΑΤΑ εκτιμά ότι απεργίες μικρής διάρκειας, παρ’ όλο που αναδεικνύουν και προβάλλουν το πρόβλημα, δεν συμβάλλουν στην ανατροπή της καταστροφής, η οποία προδιαγράφεται και δεν στέλνουν το μήνυμα της ανατροπής στους δανειστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο σύστημα γενικότερα.

Βίκυ Κώστα από τα Πρωινά Νέα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!