Θα βοηθήσει για τη θέρμανση στις φυλακές Σταυρακίου



Στα Γιάννενα σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Δικαιοσύνης
Τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις δικαστικές φυλακές Σταυρακίου υποσχέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης ο οποίος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το πρωί του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, το σωφρονιστικό κατάστημα.
Την Παρασκευή ο υφυπουργός συνόδευε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, σε επίσκεψη την οποία πραγματοποίησαν στις φυλακές της Κέρκυρας, στις οποίες από τις αρχές της εβδομάδας οι κρατούμενοι έχουν προβεί σε αποχή συσσιτίου με αιτήματα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, τηνη άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών, την η ιατρική περίθαλψη, τα 3/5 έκτισης ποινής να γίνουν 3/7 και η μέγιστη κράτηση να είναι 12 χρόνια. 
Ο κ. κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε τους κρατούμενους για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες αποβλέπουν στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και στην αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ταυτόχρονα ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε το νεότευκτο τετραώροφο δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας. 

Πετρέλαιο και στεγνωτήριο 
Ο κ. Καραγκούνης παρέμεινε για περίπου τρεις ώρες στους χώρους του καταστήματος, συναντήθηκε με κρατούμενους, ενώ συζήτησε τα θέματα των φυλακών με την διευθύντρια Έλενα Αγαπητού. Ακόμη, άκουσε τα εργασιακά αιτήματα των Συλλόγων Εργαζομένων στην εσωτερική φύλαξη και την εξωτερική φρουρά των φυλακών. Ο κ. Καραγκούνης υποσχέθηκε πως θα δοθεί μεγαλύτερο κονδύλι για να καλυφτούν οι ανάγκες θέρμανσης των φυλακών οι οποίες φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες με δεδομένη την υψηλή τιμή του πετρελαίου, ενώ ανέφερε πως θα δοθεί και κονδύλι από το υπουργείο ώστε να αγοραστεί στεγνωτήριο για τα ρούχα των κρατουμένων. Αυτή τη στιγμή, στις φυλακές Σταυρακίου κρατούνται 206 άτομα, με περίπου δέκα από αυτούς να έχουν καταδικαστεί λόγω χρεών. 

Σκέψεις για «ηλεκτρονικό βραχιόλι»
Σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών όλης της χώρας τόνισε πως σε ένα με ενάμιση μήνα το υπουργείου θα καταθέσει τροπολογία στη βουλή με βάση την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους κρατούμενους να αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους ή να λαμβάνουν άδειες φορώντας ωστόσο το λεγόμενο «ηλεκτρονικό βραχιόλι», μέθοδος η οποία εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό (πχ. Βρετανία). Ήδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συσταθεί Επιτροπή που εξετάζει τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη χρήση του «βραχιολιού». 

…και στρατόπεδα στην Ήπειρο που θα γίνουν φυλακές 
Το παρών στην επίσκεψη του κ. Καραγκούνη έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για κοινωνικά θέματα, Οδυσσέας Πότσης. Μεταξύ των δύο φορέων συζητήθηκε και η σκέψη του υπουργείου Δικαιοσύνης να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα τέσσερα κλειστά στρατόπεδα που υπάρχουν στην Ήπειρο ώστε να φυλακιστούν εκεί, σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης, κρατούμενοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ελαφρές ποινές. 

Συνάντηση με Καχριμάνη 
Στη συνέχεια ο κ. Καραγκούνης επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης ανέφερε πως ο κ. Καραγκούνης του ζήτησε να συναντηθούν στην Αθήνα, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των φυλακών και παράλληλα την ελάφρυνση των συνθηκών κράτησης. Όπως είπε ο περιφερειάρχης δεν προέχει, αυτή τη στιγμή, το θέμα κατασκευής νέων φυλακών στην περιοχή μας. Έχουμε βοηθήσει και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε στις φυλακές, συμπλήρωσε. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!