Κάλεσμα υπεράσπισης των δημόσιων υποδομών από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά στην Ηγουμενίτσα για Εγνατία, Λιμένα, «Δωδώνη»



Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση της Θεσπρωτίας στη Βουλή.
Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας επισκέφθηκε αρχικά τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ο Χρήστος Μαντάς ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε παραχώρηση σημαντικών υποδομών δημοσίου και κοινωφελούς συμφέροντος, που στερούν από τον λαό και τον τόπο την δυνατότητα της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας μας».
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και είχε συνάντηση με τον Υπολιμενάρχη και αρμόδιους αξιωματικούς που τον ενημέρωσαν για τα πεδία ευθύνης τους και τα προβλήματα που διαχειρίζονται. Στα προβλήματα αναφέρθηκαν η φύλαξη των κατασχεμένων οχημάτων που μετά την κατάργηση του ΟΔΔΥ παραμένουν στο λιμάνι, μέχρι να παραληφθούν από το αρμόδιο Τελωνείο Λάρισας και η συνεχής απασχόληση των λιμενικών με μετανάστες χωρίς χαρτιά που είτε προσπαθούν να διαφύγουν από το λιμάνι, είτε επιστρέφονται από την Ιταλία.
Κατόπιν επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και συναντήθηκε με εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργητών. Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί το πιο παραγωγικό κομμάτι της περιοχής μια και αντιστοιχεί περίπου στο 15% της εγχώριας και στο 7,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ψαριών εξάγεται, σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιχθυοκαλλιεργητές ανέφεραν την αντίθεσή τους σε κατασκευή αποθηκών ασφαλτικών κοντά στο χώρο που υπάρχουν οι περισσότερες μονάδες και προσκάλεσαν τον βουλευτή να επισκεφθεί επί τόπου τις επιχειρήσεις τους. 
Τελειώνοντας την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, ο Χρήστος Μαντάς παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο «Πάνθεον». Εκεί ανέφερε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως τα νέα μέτρα εξυπηρετούν την αποπληρωμή του χρέους, αφού αυτό συνεχώς μεγαλώνει ενώ η κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση. Στη συνέχεια κάλεσε τον κόσμο της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου να αντιδράσει συλλογικά και ειρηνικά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, υπερασπίζοντας τον κοινωφελή δημόσιο χαρακτήρα υποδομών όπως η Εγνατία ή το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιχειρήσεων με κοινωνικό ρόλο, όπως η «Δωδώνη».

Και στην Κόνιτσα
Εν τω μεταξύ, την Κυριακή έγινε στην Κόνιτσα η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων, εν όψει της διαδικασίας της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης που θα γίνει στις αρχές Νοέμβρη. Στην συγκέντρωση συμμετείχε κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Γιάννη Παπαδημητρίου σύμβουλο του «ΑΥΡΙΟ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημήτρη Ζαχαράκη,  Κώστα Βενέτη και Γιάννη Καραγιάννη μέλη της Γραμματείας και τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά. Στην αρχή ο Χρήστος Μαντάς αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους,  τόνισε ότι «η διαδικασία της συγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς έχει τεράστια σημασία, γιατί δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος του στην κρίση και στην αντιλαϊκή λαίλαπα που όσο πάει και εντείνεται». Άμεση προοπτική, συνέχισε, είναι να μην εφαρμοστούν τα επικείμενα μέτρα των 11,5 δισ. και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με δόλωμα αυτή τη φορά το δάνειο των 31,5 δισ. και την  επιμήκυνση. «Αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί και Πορτογάλοι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους για τους ίδιους λόγους με τους Έλληνες, επαληθεύοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, με στόχο να μετατραπούν όλες οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σε ΕΟΖ», ανέφερε.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Παπαδημητρίου που αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα της περιοχής της Κόνιτσας. Υπογράμμισε τον ειδικό ρόλο της περιοχής της Κόνιτσας στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και την οικονομική και πολιτιστική συνεργασία αλλά και τις δυσκολίες που εμφανίζονται, τόνισε τις περιβαλλοντικές  και οικονομικές επιπτώσεις  από τα σχέδια μερικής εκτροπής του νερού του Αώου αλλά και μελλοντικής φραγματοποίησης και αυτού και του Σαραντάπορου σύμφωνα με τα σχέδια της ΔΕΗ, επισήμανε την ανάγκη περιβαλλοντικού μετώπου υπεράσπισης του Αώου σε όλο το μήκος της διαδρομής του και τέλος καταδίκασε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, που αναπαράγουν εθνικιστικοί κύκλοι και συμβάλλει με αντιδραστικές και απαράδεκτες δηλώσεις του και ο Μητροπολίτης Κόνιτσας. 
Ακολούθως ο Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε σε ζητήματα αγροτικής παραγωγής απαντώντας και σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων που αφορούσαν στα  προβλήματα  που αντιμετωπίζουν είτε στην παραγωγή, είτε στη διάθεση των προϊόντων τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!