Πρέβεζα: Λουκέτο στο κέντρο υγείας Καναλακίου;


Πρέβεζα: Λουκέτο στο κέντρο υγείας Καναλακίου;
Σοβαρότατες ελλείψεις σε γιατρούς, έχει το Κέντρο Υγείας Καναλακίου με συνέπεια να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά του.
Την Τρίτη το απόγευμα διέκοψε την απογευματινή του λειτουργία και ζητήθηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα αφού υπήρξαν τρία περιστατικά που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μόνο από το νοσηλευτικό προσωπικό.
Στο Κέντρο Υγείας υπηρετεί ένας παθολόγος και μια γιατρός γενικής ιατρικής οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στο κέντρο υγείας το ιατρείο κλείνει το μεσημέρι γιατί δεν υπάρχει γιατρός που να μπορεί να καλύψει την εφημερία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ το πρωί της Τετάρτης στάλθηκε από το νοσοκομείο της Πρέβεζας το πρόγραμμα των νέων εφημεριών, σύμφωνα με το οποίο θα υπήρχαν τέσσερις γιατροί για να καλύψουν τις εφημερίες το μεσημέρι της ίδιας μέρας τους έγινε νέα ενημέρωση ότι δεν θα πάνε οι γιατροί με αποτέλεσμα το Κέντρο υγείας να μην μπορεί να λειτουργήσει από το μεσημέρι και μετά.
Οι γιατροί είναι σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που πηγαίνουν για να πάρουν συνταγές φαρμάκων αλλά και για να κάνουν απλές ιατρικές εξετάσεις, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις αφού οι ασθενείς ηλικιωμένοι οι περισσότεροι αδυνατούν να πηγαινοέρχονται καθημερινά στο Κέντρο υγείας μέχρι να εξυπηρετηθούν.
Το Κέντρο Υγείας καθημερινά απαξιώνεται, υποβαθμίζεται, διαλύεται αφού δε μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά ούτε και να συνταγογραφεί στις χρόνιες παθήσεις.
Οι εργαζόμενοι ζητούν το συγκεκριμένο κέντρο υγείας που εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους των 28 δημοτικών διαμερισμάτων να ενισχυθεί με προσωπικό και τονίζουν ότι η μετακίνηση γιατρών, από άλλα κέντρα υγείας ή περιφερειακά ιατρεία δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, όταν μάλιστα οι περισσότεροι γιατροί έχουν καλύψει τον αριθμό των 10 εφημεριών που μπορούν να κάνουν το μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!