Με διεθνή διαγωνισμό η πώληση της Εγνατίας



Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση της Εγνατίας Οδού, αποκάλυψε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου.
Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι τα έργα που έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός σχοινοβατούν αυτή την περίοδο και απεύθυνε ερώτημα προς την κυβέρνηση για το τι ακριβώς προτίθεται να κάνει σχετικά με την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και αν η Εγνατία Οδός θα προχωρήσει σε δημοπράτηση. 
Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε ποιος θα αναλάβει το χρέος των 700 εκατ. ευρώ που έχει επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο με τις οφειλές της Εγνατίας Οδού. «Τι ακριβώς θα κάνετε; Η Εγνατία Οδός θα πραγματοποιήσει το διαγωνισμό για τα ΣΕΑ ή άλλη εταιρία;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος. 
Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό, απέφυγε όμως να απαντήσει ποιος θα αναλάβει το χρέος των 700 εκατ. ευρώ, αλλά και για το κόστος των διοδίων. Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης δεσμεύθηκε ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της Εγνατίας Οδού. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!