Ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα


Με… φιλότιμο και υπεράνθρωπες προσπάθειες θα βγάλουν και αυτό το καλοκαίρι οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αφού οι ελλείψεις σε πανελλαδικό επίπεδο είναι πολλές τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό και στόλο, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα έχουν στην διάθεσή τους τα εναέρια μέσα και σε τι βαθμό έχουν συντηρηθεί αυτά.
Τα οργανικά κενά του Πυροσβεστικού Σώματος ξεπερνούν τα 4000, ακόμη και αν η μετατροπή των συμβασιούχων σε πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσέφερε κάποια ανακούφιση. Στην πραγματικότητα όμως η συνολική δύναμη μειώθηκε και τα κενά απλώς καταργήθηκαν.
Τα ζητήματα ελλείψεων προσωπικού και του πεπαλαιωμένου στόλου απασχολούν και τους Πυροσβέστες της Περιφέρειας Ηπείρου και ιδιαίτερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές των Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Αυτό σημείωσαν μιλώντας στο ITV τα μέλη του ΔΣ, που πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Παρασκευή, Αποστόλης Λιόντος και Δημήτρης Βλάχος, που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις, που ήρθαν πρώτες στις εκλογές.
«Οι πυροσβέστες στις υπηρεσίες της Ηπείρου είναι έμπειροι και εκπαιδευμένοι και όπως πάντα υπερβάλλουν εαυτόν. Πιστεύουμε ότι και φέτος με την βοήθεια όλων θα ανταποκριθούμε, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή και η Πολιτεία να βοηθήσει εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιόντος, ενώ σημείωσε ότι οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης έχουν διαφορετικό ωράριο και αρμοδιότητες σε σχέση με τους μόνιμους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά.
Προβλήματα υπάρχουν και στα οχήματα ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη φέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά μετά την βοήθεια που παρείχε η περιφέρεια Ηπείρου σε επίπεδο συντήρησης. Ωστόσο οι χρηματοδοτήσεις του Π.Σ βαίνουν μειούμενες από το 2009 μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε ο κ. Βλάχος, επισημαίνοντας το δικαίωμα της πυρασφάλειας και την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Εναέριου Στόλου.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!