ΟΛΗΓ:Παραθαλάσσια έργα 16 εκατ. ευρώ για τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Μπορεί φέτος καμία παραλία της Ηπείρου να μην βραβεύτηκε με «γαλάζια σημαία» και οι έως τώρα προβλέψεις για την πορεία του Τουρισμού μας να είναι αρνητικές, όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι οι φορείς της περιοχής πρέπει να κάτσουν με… σταυρωμένα χέρια. Αντιθέτως, επιβάλλεται τώρα που ο Τουρισμός μας δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες του, να δουλέψουν σε νέες βάσεις, για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προωθεί δράσεις, που σαν στόχο έχουν κυρίως την τουριστική ανάπτυξη και τη διευκόλυνση, όσων επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι τα παράλια της Ηπείρου. Οι δράσεις και τα έργα έχουν συνολικό κόστος περίπου 16 εκατ. ευρώ (!) και αφορούν διαφόρους τομείς.Όπως ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η προμελέτη για τη Μαρίνα Ηγουμενίτσας. «Απαιτείται η επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης στην ΟΛΗΓ ΑΕ για να προχωρήσει η χωροθέτηση της Μαρίνας, σύμφωνα με την νομοθεσία στη θέση που προβλέπεται από την προμελέτη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακαίνιση… 
Ένα σημαντικό έργο που προωθεί ο Οργανισμός Λιμένος της Ηγουμενίτσας είναι η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων καταφυγίων Σαγιάδας, Πλαταριάς, Συβότων και η μετατροπή τους σε τουριστικά.Μάλιστα, εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής και εκμετάλλευσης ενός δικτύου μαρινών, λόγω των θετικών προοπτικών που υπάρχουν για τον τουρισμό στην περιοχή. Έχει γίνει η προμελέτη και η χωροθέτηση των έργων και πλέον αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Το κόστος έργων ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ.

Άλλα έργα… 
Ακόμη, ο Οργανισμός προωθεί την ανάπλαση της παραλίας Πλαταριάς (Νότιο τμήμα). Το έργο αφορά την αναδιαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πλαταριάς και στόχος της μελέτης είναι η καλύτερη λειτουργία της μαρίνας, σε συνδυασμό με την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την ανάπλαση των χώρων της χερσαίας ζώνης. Σημειώνεται ότι το έργο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη. Το κόστος των έργων αγγίζει τις 450.000 ευρώ.Παράλληλα, προβλέπεται η εγκατάσταση πλωτών προβλητών στα Σύβοτα, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, αλλά και η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και απαιτείται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Ηπείρου. Το κόστος των έργων αγγίζει τις 380.000 ευρώ.

Νέο αλιευτικό καταφύγιο… 
Ο ΟΛΗΓ προωθεί την κατασκευή Νέου Αλιευτικού Καταφυγίου Πλαταριάς Θεσπρωτίας. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη και έχει αποσταλεί για έγκριση στην Περιφέρεια και στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Το κόστος ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ! 
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Σαγιάδας και η διαμόρφωση της εκεί παραλίας. Για το έργο αυτό, το κόστος του οποίου είναι 4,5 εκατ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη και έχει αποσταλεί για έγκριση στην Περιφέρεια.Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου στο Νέο Επιβατικό σταθμό. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και το κόστος ανέρχεται σε 59.000 ευρω.Ακόμη, προγραμματίζεται και η εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης – οριζόντιας και κατακόρυφης – στη χερσαία ζώνη του Νέου Λιμανιού Ηγουμενίτσας και η διαμόρφωση μικρής οδού μέσα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το κόστος αγγίζει τις 407.000 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!