Στους δήμους η ευθύνη που μείναμε χωρίς «Γαλάζιες Σημαίες»


Η Περιφέρεια υπερασπίζεται την καθαρότητα των ακτών
Την ευθύνη στους Δήμους για τη μη πιστοποίηση των ακτών της Ηπείρου με «Γαλάζιες Σημαίες», επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς η Περιφέρεια Ηπείρου, υπογραμμίζοντας ότι δε μερίμνησαν εγκαίρως για την πληρότητα των φακέλων.
Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι από την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο δεν περιλήφθηκαν παραλίες της Ηπείρου στη λίστα των «Γαλάζιων σημαιών», υπερασπιζόμενη τον αγώνα της για την προσέλκυση τουριστών.
Παράλληλα, η υπερασπίζεται την καθαρότητα των ακτών αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
«Η εξέλιξη αυτή σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στις παραλίες της Ηπείρου, πολύ δε περισσότερο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ποιότητα των νερών, που όπως αποδεικνύεται από τα συνεχή δείγματα που λαμβάνονται είναι πεντακάθαρα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Φταίνε οι δήμοι
Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της πιστοποίησης των ακτών, οι Δήμοι υποχρεούνται για τυπικούς λόγους, οι οποίοι οφείλονται κυρίως σε γραφειοκρατικές διαδικασίες να υποβάλουν φακέλους για το αν οι ακτές διαθέτουν ράμπες ΑμεΑ, αν έχουν προσληφθεί ναυαγοσώστες κ.τ.λ.
Όπως τονίζει όμως η Περιφέρεια, οι φάκελοι αυτοί απορρίφθηκαν καθώς, οι δήμοι, οι οποίοι είναι αποκλειστικά αρμόδιοι για τις ακτές, δε μερίμνησαν ώστε να ολοκληρωθούν στην καταληκτική προθεσμία που είχε θέσει η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης.
Την ίδια στιγμή, η ίδια αρνείται την παραμικρή εμπλοκή των υπηρεσιών της στην όλη διαδικασία, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ούτε ενημερώθηκαν, ούτε και φυσικά ζητήθηκε η συνδρομή τους στην επίλυση ζητημάτων που είχαν ανακύψει στο στάδιο προετοιμασίας των φακέλων υποψηφιότητας για τις «Γαλάζιες Σημαίες».
«Η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί θεμελιώδη ζήτημα για τον τουρισμό την καθαριότητα των δημοσίων χώρων, κάτι που άλλωστε έχει επισημανθεί σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν για τον τουρισμό, ζητώντας από όλους τους αρμόδιους φορείς να επιδείξουν την αναγκαία ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση. Περί αυτού υπήρξε απόλυτη ταύτιση και καθολικές διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των παραλιών» τονίζει.
Μάλιστα, φέρει ως παράδειγμα της συμβολής της στον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας – Πάργας για τον οποίο έχουν διατεθεί μηχανήματα της Π.Ε. Πρέβεζας.
Κλείνοντας, η Περιφερειακή Αρχή, καλεί όλους τους δήμους να προετοιμαστούν έγκαιρα, ώστε το νέο χρόνο να επανέλθουν και πάλι οι «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες της Ηπείρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!