Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Εξελίξεις στην Αξιολόγηση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ



Στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) - ΤΕΙ Ηπείρου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα:

 

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Εξελίξεις στην Αξιολόγηση



που θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη  30-05-2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας του  ΤΕΙ Ηπείρου.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, το ΤΕΙ Ηπείρου συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης Εκπαίδευσης και των άλλων υπηρεσιών μέσα από τις δράσεις του έργου: ΜΟ.ΔΙ.Π. – ΤΕΙ Ηπείρου (2011-13).

Η Αξιολόγηση των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ως διαρκής επαναλαμβανόμενη διαδικασία, είναι κατά γενική ομολογία μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Η ανά έτος Εσωτερική Έκθεση των Ακαδημαϊκών Μονάδων με τα απογραφικά δελτία των μαθημάτων να συγκεντρώνονται και τα ειδικά ερωτηματολόγια να συμπληρώνονται κάθε εξάμηνο από διδάσκοντες και διδασκόμενους αποτελεί βασικό συστατικό της αξιολόγησης του Διδακτικού έργου. Μέχρι σήμερα, παρατηρείται μια θετική εξέλιξη τόσο στις Εσωτερικές Εκθέσεις όσο και στις Εκθέσεις Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης των Ακαδημαϊκών Μονάδων, που οδηγεί σε εξαιρετικά και πρακτικά αποτελέσματα όπως στην επαναφορά Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου στο μηχανογραφικά δελτίο.

Ο Σχεδιασμός του Πληροφοριακού Συστήματος Υποστήριξης των Διαδικασιών Διασφάλισης Ποιότητας μέσα από την Πράξη «ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΕΙ Ηπείρου» έρχεται να ενδυναμώσει και να διευκολύνει τη διαδικασία Αξιολόγησης στο Ίδρυμα, αξιοποιώντας θετικά των όγκο των δεδομένων που συλλέγονται. Η πιλοτική εφαρμογή της συλλογής των απαραίτητων στοιχειών για τη συμπλήρωση των Απογραφικών Δελτίων κατά το τρέχον εξάμηνο επισφραγίζει τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία μιας δυνατής εσωτερικής κουλτούρας ποιότητας που στόχο έχει την ορθή χρήση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης, χωρίς επιπλέον φόρτο εργασίας που θα οδηγεί στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το Ίδρυμα.

Πιστεύοντας, ότι η άποψη των φοιτητών στη διαδικασία της αξιολόγησης έχει βαρύνουσα σημασία, κρίνουμε σκόπιμο να ακούσουμε από τους φοιτητές του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο (Τ.Ε.Ξ.Γ.Δ.Ε.) Βασιλική Ποθητού και Ετεοκλή Καλλιμάνη τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, με θέμα « Η αξιολόγηση μέσα από τα μάτια του φοιτητή», υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΞΓΔΕ και μέλους της ΜΟ.ΔΙ.Π. του ΤΕΙ Ηπείρου Στέφανου Βλαχόπουλου, ώστε να αναδειχθεί και να καταχωρηθεί η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία της αξιολόγησης.

                                                     
Η Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων &
Πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π. – Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
Καθηγήτρια Δήμητρα Ζωάκη - Μαλισιόβα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!