Παντός καιρού οι αστυνομικοί



400 κιλά κάνναβης εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί, με την επιτυχία να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών την ώρα της επιχείρησης
Περισσότερους από οκτώ τόνους κάνναβης και τέσσερα κιλά ηρωίνης έχουν κατασχέσει οι αστυνομικές αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2012. 
Η τελευταία υπόθεση που αφορούσε στη σύλληψη ενός 25χρονου και ενός 21χρονου, καθώς και ο εντοπισμός και η κατάσχεση 400 κιλών ινδικής κάνναβης, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταδεικνύει σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνο Τρομπούκη τον επαγγελματισμό των αστυνομικών. 
Παρά τις ελλείψεις στο προσωπικό λόγω της μετακίνησης ανδρών από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου στην περιοχή του Έβρου, αλλά και της μετακίνησης εξοπλισμού οι προσπάθειες των υπηρεσιών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 
«Οι άνδρες υπερβαίνουν πολλές φορές τον εαυτό τους, διαφορετικά δεν βγαίνουν τέτοιες υποθέσεις. Ευτυχώς ο αστυνομικός μέχρι σήμερα δεν έχει συνδέσει το έργο που προσφέρει με τον μισθό που λαμβάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρομπούκης. 
Από τις αρχές του 2012, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει 304 άτομα σε 223 υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών. 
Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ τόνοι και 116 περίπου κιλά κάνναβης, τέσσερα κιλά και 400 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, 195 δενδρύλλια κάνναβης, 110 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, μία χειροβομβίδα, ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα και 54 οχήματα.
Απαιτητική επιχείρηση
Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως σημείωσε επρόκειτο για μία πολύ σημαντική επιχείρηση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. 
Οι συλλήψεις των δύο νεαρών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β’ Δελβινακίου και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο βρέθηκαν 128 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 138 κιλών και 715 γραμμαρίων. 
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου, προκειμένου να καθορίζει το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρεί παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αθήνα. 
Στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά. Εκεί, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα 160 δέματα με κάνναβη, βάρους 263 κιλών και 435 γραμμαρίων. 
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επιπρόσθετα ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο.
Συνολικά, κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 402 κιλών και 150 γραμμαρίων, τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. 
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκομένων και η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων. Στη συνέντευξη που παραχώρησε παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη, ο κ. Τρομπούκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της συγκεκριμένης επιχείρησης. 
«Είναι γνωστές οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, και υπό αυτές τις συνθήκες το σημείο βρισκόταν υπό παρακολούθηση για τρία 24ωρα. Συνέπεσε δε με τις επετειακές εκδηλώσεις, την παρέλαση, τα αθλητικά γεγονότα, όπου ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολούνταν σε αυτά. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη ήταν η όλη επιχείρηση και η επιτυχία δείχνει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των αστυνομικών και τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων αστυνομικών υπηρεσιών», σημείωσε ο κ. Τρομπούκης.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!