Αυτοί είναι οι 20 πιο όμορφοι ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα με πρώτα τα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Διανύουμε μία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου και δεν έχουμε παρά να χαρούμε τις ανθισμένες και μυροβόλες στιγμές της φύσης, μέσα σε μία...
ατελείωτη πανδαισία χρωμάτων, που τόσο απλόχερα μας χαρίζει η ελληνική γη.

Όλα τώρα έχουν αναστηθεί από τον λήθαργο του χειμώνα και οι αισθήσεις μας χτυπούν κόκκινο, μέσα στην μαγεία της ανοιξιάτικης δίνης, και μας καλούν να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε τους μικρούς παραδείσους που βρίσκονται δίπλα μας... Ταξίδια που θα ταξιδέψουν τον νου και θα εξακοντίσουν τις έγνοιες και τα άγχη μακριά, πέρα από την ομορφιά και την ευτυχία του ανοιξιάτικου πορτραίτου.

Ένα από τα θετικά του να ταξιδεύεις άνοιξη, είναι ότι μπορείς να γνωρίσεις την αυθεντικότητα ενός τόπου, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού, και να βρεις πολύ προσιτές και καλές τιμές, τόσο στη διαμονή, όσο και στην εστίαση. Ο καιρός είναι καλός, χωρίς ακραίες θερμοκρασίες και τα πάντα είναι δροσερά και καταπράσινα.

Παρακάτω θα δείτε τους 20 top ανοιξιάτικους προορισμούς στην χώρα μας. Κάποιοι είναι γνωστοί, κάποιοι άλλοι όχι. Αλλά όσο διαφορετικοί και να είναι, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους: αυτή την εποχή μας μαγεύουν με την γοητεία τους! Ανακαλύψτε τους!

1. Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Στα παράλια της ηπειρώτικης γης, εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο, σε ένα τοπίο που μοιάζει πλασμένο από χέρια θεϊκά, με δεκάδες καταπράσινα νησάκια να περιτριγυρίζουν τον πανέμορφο και γραφικό οικισμό, βρίσκονται τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Μεγάλες και μικρές παραλίες, με το πράσινο να καθρεπτίζεται στα νερά του Ιονίου, και ένας στόλος από βάρκες να στολίζουν την προκυμαία του χωριού, τα Σύβοτα είναι ένας ξεχωριστός προορισμός που επιβάλλεται να επισκεφθείτε αυτή την εποχή.

Must see: Έχοντας επισκεφτεί τα Σύβοτα θα πρέπει να πάτε οπωσδήποτε στις παραλίες Μπέλλα Βράκα, Μικρή και Μεγάλη άμμο, να επισκεφτείτε τις γαλάζιες σπηλιές με καραβάκι, το οποίο θα πάρετε από το λιμάνι του οικισμού, και την παραλία της Αγ.Παρασκευής, μπροστά από την οποία βρίσκεται ένα νησάκι, με ένα εκκλησάκι της Αγίας πάνω, απ" όπου πήρε και το όνομα.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Την περίοδο αυτή, αρχίζουν και ανοίγουν όλα τα μαγαζιά στην περιοχή, οπότε θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια δίπλα στο κύμα, καφετέριες με θέα το γαλάζιο του πελάγους και τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ προσιτές τιμές.

2. Πάργα Πρεβέζης.

Η μοναδικότητα της Πάργας έγκειται στην αυθεντικότητά της και στο μεγαλείο του φυσικού τοπίου της περιοχής, που μοιάζει σαν ζωγραφιά επιδέξιου καλλιτέχνη! Μικρά νησάκια και βραχονησίδες διάσπαρτα μπροστά από τους τρεις κόλπους της κωμόπολης, με τις ελιές να φτάνουν μέχρι την αμμουδιά, με δεκάδες καντούνια και στενά για να περπατήσετε, κάτω από την σκιά του ενετικού κάστρου με την υπέροχη θέα, η Πάργα θα σας εντυπωθεί γερά στην μνήμη σας και είναι σίγουρο πως θα δεσμευτείτε να επιστρέψετε...

Must see: Ανεβείτε στο κάστρο με την υπέροχη θέα, επισκεφτείτε το νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι, και αν έχετε όρεξη για πεζοπορία, να επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής, που βρίσκεται έξω από την Πάργα, προς την παραλία του Λίχνου. Η απόσταση είναι αξιόλογη, αλλά η θέα που θα θαυμάσετε από εκεί θα σας ανταμείψει στο έπακρο!

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Η Πάργα διαθέτει τα πάντα. Από μικρά μαγαζάκια στα καντούνια, μέχρι καταστήματα με θέα στο υπέροχο τοπίο, άλλοτε δίπλα στην προκυμαία και άλλοτε ψηλά, κοντά στο φρούριο. Θα βρείτε ταβέρνες με θαλασσινά, εστιατόρια, καφετέριες και μέρη για να απολαύσετε το παγωτό σας. Όσον αφορά την διαμονή, ένα έχω να πω: τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία είναι περισσότερα από τα σπίτια των ντόπιων, και οι τιμές για όλα τα βαλάντια.

3. Νυδρί Λευκάδας.

Ο επισκέπτης μπορεί με ευκολία να προσεγγίσει αυτόν τον νησιωτικό προορισμό, και πολύ οικονομικά, καθώς η Λευκάδα συνδέεται με την στεριά με πλωτή γέφυρα, οπότε αποφεύγετε την ταλαιπωρία με τα καράβια. Το Νυδρί είναι από τους πλέον γνωστούς και διαφημισμένους προορισμούς της χώρας μας, και έχει συνδεθεί στενά με το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση, οι ευεργεσίες του οποίου στην περιοχή υπήρξαν πολλές. Ο οικισμός προσφέρεται για τουρισμό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά η ησυχία του τόπου την εποχή της άνοιξης, θα σας κάνει να τον λατρέψετε και να γνωρίσετε το αληθινό εκτόπισμά του.

Must see: Επισκεφτείτε με καραβάκι τα νησάκια της Σπάρτης, της Μαδουρής και του Σκορπιού, περπατήστε στην απέναντι πλευρά του κόλπου, στο μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγ.Κυριακής, επισκεφτείτε τους καταρράκτες της περιοχής και το χωριό Νεοχώρι, απ" όπου η θέα στον οικισμό και τα πριγκηπόνησα είναι μαγευτική. Από το λιμάνι μπορείτε να πάρετε το καράβι που πηγαίνει στον Κάλαμο και τον Καστό, δύο καταπράσινα νησιά με καταγάλανα νερά, που βρίσκονται στην αγκαλιά της Αιτωλοακαρνανίας.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στο Νυδρί θα βρείτε όλα όσα ζητάτε. Τα μαγαζιά ποικίλουν και καλύπτουν τα γούστα και του πιο ιδιότροπου επισκέπτη. Την περίοδο αυτή μάλιστα, οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία είναι πολύ προσιτές.

4. Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας.

Χτισμένος σε μία λωρίδα γης που βουτάει στην θάλασσα, απέναντι από τον Κάλαμο Λευκάδας, βρίσκεται ο Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, ένας παραμυθένιο ψαροχώρι που βρέχεται από την θάλασσα του Ιονίου και πατάει γερά στην ένδοξη γη του Ξηρομέρου. Γραφικά σπίτια και μαγαζιά δίπλα στην αλμύρα της θάλασσας, στην κυριολεξία, ο Μύτικας μοιάζει με... καράβι πλεούμενο, μέσα στην ηρεμία και το απέραντο του γαλάζιου, που γαληνεύει την ψυχή και αποφορτίζει το πνεύμα.

Must see: Απέναντι από το χωριό βρίσκεται το νησάκι Κάλαμος, και το χωριό της Επισκοπής, που είναι «πνιγμένο» στο πεύκο, και διαθέτει κρυστάλλινα νερά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η κωμόπολη της Παλαίρου, και ο γραφικός Αστακός με τα πανέμορφα νεοκλασικά. Αν πάλι θέλετε να φύγετε από την θάλασσα, επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Αγ.Παρασκευής στην Κανδήλα, που βρίσκεται χωμένο μέσα σε βράχο στα Ακαρνανικά! Όπου και να πάτε, η ακαρνανική γη, άγνωστη στους περισσότερους, θα σας μαγέψει.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στην περιοχή, που δεν έχει πληγεί ακόμη από την άμετρη ανάπτυξη του τουρισμού, θα βρείτε οικογενειακές επιχειρήσεις, ψαροταβέρνες και πανέμορφες καφετέριες δίπλα στο κύμα! Όσο για την διαμονή, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στον οικισμό, με τιμές απίστευτα οικονομικές. Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο εξεζητημένο, η Πάλαιρος που βρίσκεται πολύ κοντά στον χωριό διαθέτει τα πάντα. Από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και bungalows, μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια.

5. Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας.

Πολύ κοντά στην Πάτρα, από την περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται η πανέμορφη Ναύπακτος, με το φρούριο και το ενετικό λιμάνι, τις απέραντες ακρογιαλιές και τα πολύχρωμα νεοκλασικά. Βγαλμένη σαν από άλλη εποχή και με μία μοναδική ατμόσφαιρα και αισθητική, η Ναύπακτος γοητεύει τους πάντες με την διαχρονική ομορφιά και γοητεία της. Αναμφίβολα θα τραβήξετε δεκάδες, για να μην πω χιλιάδες, φωτογραφίες στο πανέμορφο λιμάνι της, και βλέποντάς τες στο μέλλον, μόνο ωραίες αναμνήσεις θα έχετε να θυμάστε.

Must see: Ανεβείτε στο κάστρο και θαυμάστε την υπέροχη θέα που προσφέρει στην περιοχή. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και επισκεφτείτε το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μπότσαρη, που έχει μετατραπεί πλέον σε ιδιωτικό μουσείο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Αντίρριο. Εκεί, επιβάλλεται να περπατήσετε στην γέφυρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αίσθηση, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι ασυναγώνιστη.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Η Ναύπακτος φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες καφετέριες που θα βρείτε στην Ελλάδα. Και αυτό που τις κάνει μοναδικές είναι η θέα στο ενετικό λιμάνι. Δίπλα εκεί, θα βρείτε και κάθε λογής φαγάδικα, που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές απαιτήσεις του επισκέπτη. Ο αριθμός των τουριστικών καταλυμάτων είναι μεγάλος, και οι τιμές ποικίλουν. Σίγουρα πάντως θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

6. Γαλαξείδι Φωκίδας.

Η ιστορική παραθαλάσσια κωμόπολη του Γαλαξεδίου, είναι ένα από τα εμβλήματα του Κορινθιακού κόλπου. Η μοναδικότητά του βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα στο πέρας του χρόνου, με τα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα να ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος, και να θυμίζουν αλλοτινές λαμπρές εποχές.

Must see: Κάντε βόλτα στο λιμάνι του οικισμού, εξερευνήστε στα στενά του, που θυμίζουν νησί, και επισκεφτείτε το Λαογραφικό, καθώς και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο. Κοντά στο Γαλαξείδι βρίσκεται και η Ιτέα, ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Μέσα στην κωμόπολη θα βρείτε όλα όσα θέλετε! Ταβέρνες και καφετέριες δίπλα στην θάλασσα, μέσα σε ένα γαλήνιο και αυθεντικά ελληνικό τοπίο, θα σας παράσχουν όλα όσα επιθυμείτε. Εκεί θα βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που θα σας εξασφαλίσουν μια ωραία διαμονή.

7. Μεθώνη Μεσσηνίας.

Η κωμόπολη της Μεθώνης, είναι μία από τις πιο γνωστές περιοχές του νομού Μεσσηνίας, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Το φυσικό τοπίο, η σπουδαία ιστορία και οι όμορφοι άνθρωποι, κάνουν την περιοχή ξεχωριστή και αφήνουν στον καθένα τις καλύτερες εντυπώσεις! Είναι εκεί που το παρελθόν συναντά το παρόν, και η λιτότητα φαντάζει μοναδική και ιδανική.

Must see: Απαραίτητη καθίσταται μια επίσκεψη στο κάστρο της Μεθώνης, που είναι από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα του ελλαδικού χώρου. Το φρούριο διαθέτει γέφυρα, καμάρες, πύργους και προμαχώνες και σίγουρα η επικρατούσα ατμόσφαιρα θα ταξιδέψει τις σκέψεις σας σε άλλες εποχές. Ακόμη, κοντά στην Μεθώνη βρίσκεται η διάσημη και πολύ όμορφη επίσης κωμόπολη της Πύλου, με την νήσο Σφακτηρία και την εξωτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Ο οικισμός είναι πλήρως ανεπτυγμένος ως προς τις τουριστικές του εγκαταστάσεις, και θα βρείτε δωμάτια που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και θα σας ικανοποιήσουν και οικονομικά. Εκεί θα βρείτε εστιατόρια και καφετέριες δίπλα στην θάλασσα.

8. Αερόπολη - Λιμένι Λακωνίας.

Δύο πανέμορφα χωριά, αρκετά κοντά το ένα από το άλλο, που αναμφίβολα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα χωριά της Μάνης. Λιθόστρωτα στενά, πετρόχτιστα σπίτια στην παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, περίτεχνα καμπαναριά και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο, που διατηρεί ανέπαφη την ελληνική αυθεντικότητα και την ομορφιά.

Must see: Περπατήστε στα καντούνια της μανιάτικης γης, και γνωρίστε την καθημερινότητα ενός άλλου κόσμου. Κοντά στην κωμόπολη βρίσκεται το σπήλαιο του Διρού, που είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια του κόσμου. Επίνειο της Αερόπολης είναι το γραφικό Λιμένι, όπου σώζεται και ο πύργος της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στην περιοχή θα βρείτε όλα όσα ζητάτε και το επίπεδο των τοπικών επιχειρήσεων είναι άριστο. Ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, καφετέριες σε παραδοσιακό στιλ και μια σειρά από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, θα σας προσφέρουν όλα όσα απαιτούνται για μια αξέχαστη διαμονή.

9. Μονεμβασιά Λακωνίας.

Η πανέμορφη «Μαλβαζία» είναι μία κωμόπολη με μεγάλο φυσικό κάλλος και ιστορία στην ανατολική Πελοπόννησο. Πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» όπως συνήθως αποκαλείται, γοητεύει τους πάντες με το μεσαιωνικό και απόλυτα μεσογειακό χρώμα του, και αποτελεί ένα στολίδι παγκόσμιας εμβέλειας, που ακτινοβολεί λάμψη μιας περασμένης εποχής.

Must see: Ανεβείτε στο μεσαιωνικό φρούριο και θαυμάστε την υπέροχη θέα. Η μεσαιωνική αυτή πολιτεία είναι μία από τις πιο ρομαντικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Αν περπατήσετε στα στενά με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και τα παραδοσιακά μαγαζιά θα καταλάβετε τι σημαίνει ταξίδι στον χρόνο και ελληνική γοητεία.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Τόσο στη νησίδα της Μονεμβασιάς, όσο και στην απέναντι ακτή όπου απλώνεται ο σύγχρονος οικισμός, θα βρείτε δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια, που θα καλύψουν τις ανάγκες σας στο έπακρο. Όσο για την διαμονή, θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε τόσο ως προς την αισθητική, όσο και ως προς την τιμή, μέσα από μία ευρεία γκάμα δωματίων και ξενοδοχείων. Άλλα παραδοσιακά και άλλα σύγχρονα, άλλα μεγάλα και άλλα μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, όλα σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους.

10. Κυπαρίσσι Λακωνίας.

Αυτός ο μικρός παράδεισος της Λακωνικής γης μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Μέσα σε ένα γαλήνιο και άκρως ελληνικό περιβάλλον, το Κυπαρίσσι με τα παραδοσιακά σπίτια και την όμορφη ακρογιαλιά του θα σας μαγέψει και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μακριά από όλους και από όλα, μέσα στην ηρεμία της φύσης και το πλούσιο πράσινο θα χαλαρώσετε και θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Must see: Απολαύστε την ηρεμία και την ομορφιά του τόπου και ξεχάστε τις έγνοιες και τα προβλήματά σας. Ο οικισμός αυτός μπορεί να ταξιδέψει το νου σας και να αλαφρώσει την καρδιά σας, μόνο και μόνο με ένα περίπατο στους θαλασσινούς δρόμους του.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Ο οικισμός διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και ξενοδοχεία, που θα εξασφαλίσουν την διαμονή σας στην περιοχή. Εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες θα σας προσφέρουν όλα όσα θέλετε, πάντα μέσα στην ξεχωριστή φιλοξενία και καλοσύνη των ντόπιων.

11. Ναύπλιο Αργολίδος.

Πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, και με ασύγκριτη γοητεία, το Ναύπλιο είναι ένας από τους ομορφότερους ανοιξιάτικους προορισμούς. Με τα γραφικά στενά, τις ανθισμένες αυλές, την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από το επιβλητικό Παλαμήδι, το Ναύπλιο απλώνεται μεταξύ του «σήμερα» και του «χθες» και μας καλεί όλους να το ανακαλύψουμε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ναύπλιο είναι ένα χρωματιστό κομπολόι, όπου κάθε χάντρα του φέρει κάτι το ξεχωριστό, μια μοναδική και αλλιώτικη ιδιότητα, συνθέτοντας συνολικά ένα πλουμιστό μωσαϊκό άξιο θαυμασμού.

Must see: Το Μπούρτζι, η Ακροναυπλία και το Παλαμήδι είναι αναμφίβολα τα πιο γνωστά μνημεία και χώροι προσέλκυσης τουριστών στην πόλη. Πέρα όμως από αυτά, περπατήστε στα στενά της παλιάς πόλης με τα πανέμορφα μαγαζάκια, επισκεφτείτε την παλιά Βουλή, ή το σπίτι του Ιωάννη Καποδίστρια που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και το Πολεμικό Μουσείο.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Το Ναύπλιο διαθέτει στην κυριολεξία τα πάντα, και κανείς δεν θα φύγει απογοητευμένος. Μικρά ταβερνάκια και μεγάλα εστιατόρια, παραδοσιακά καφενεία και σύγχρονες καφετέριες, άλλοτε με θέα στο Μπούρτζι και άλλοτε στα γραφικά καλντερίμια της παλιάς πόλης, ο επισκέπτης θα βρει ό,τι ζητάει. Ακόμη η πόλη διαθέτει πολλά καταλύματα για διαμονή, που ποικίλλουν σε θέμα τιμής και αισθητικής. Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας, μέσα από μία ευρεία γκάμα προσφερόμενων επιλογών.

12. Λαύριο Αττικής.

Οι περισσότεροι ίσως αγνοούν την ομορφιά που κρύβει αυτή η κωμόπολη του νομού Αττικής. Πολύ κοντά στην Αθήνα και συνάμα τόσο μακριά ως προς την επικρατούσα ατμόσφαιρα, που προσιδιάζει κατά πολύ σε νησί, το Λαύριο είναι αγαπημένος τόπος απόδρασης για πολλούς πρωτευουσιάνους και μέρα με την μέρα αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές. Όμορφα σπίτια, γραφικά στενά, θαλασσινή αύρα και πολλή ησυχία, είναι αρκετά για να αποφορτίσουν και να ταξιδέψουν την ψυχή του επισκέπτη.

Must see: Πηγαίνοντας στο Λαύριο, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, το Ορυκτολογικό Μουσείο, που έχει πολύ αξιόλογα εκθέματα, καθώς και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο. Ακόμη, πολύ κοντά στην κωμόπολη βρίσκεται το πανέμορφο Σούνιο, με τον περίφημο ναό του Ποσειδώνος, καθώς και το Θορικό, με το αρχαίο θέατρο, τις μεταλλευτικές στοές και εγκαταστάσεις και τους θολωτούς τάφους.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Το Λαύριο είναι η χαρά για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά. Δεκάδες ταβέρνες και μαγαζιά μέσα στα πλακόστρωτα στενά προσφέρουν φρέσκο ψάρι και άλλες πολλές νοστιμιές. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα παγωτό στο χέρι και να εξερευνήσετε την περιοχή, ή να πάτε για καφέ στο λιμάνι, όπου βρίσκεται και το ιστορικό ρολόι. Τέλος, υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που σας υπόσχονται μια ευχάριστη διαμονή.

13. Λίμνη Ευβοίας.

Ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, με παραδοσιακά σπίτια, που λούζεται από την θαλασσινή αύρα και αλμύρα της θάλασσας, η Λίμνη γοητεύει με την απλότητα και αυθεντικότητά της όλους όσους την επισκέπτονται. Η κωμόπολη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και όλα τα σπίτια έχουν υπέροχη θέα στην ήρεμη θάλασσα του ευβοϊκού κόλπου.

Must see: Στη Λίμνη αξίζει να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και το Μουσείο Υδροβιολογίας, που έχει διάφορα απολιθωμένα εκθέματα και συλλογή οστράκων και ψαριών από ξένες αλλά και ελληνικές θάλασσες. Αυτή την εποχή, ένας περίπατος στη φύση της περιοχής είναι μια μοναδική εμπειρία. Για αυτού του είδους την περιπλάνηση, κατάλληλο είναι το βουνό Καντήλι, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Μονής Γαλατάκη.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Μέσα στη Λίμνη, και δίπλα στη θάλασσα θα βρείτε μια σειρά από μαγαζιά που θα σας καλύψουν στο έπακρο. Καφετέριες, ταβέρνες και αρκετά ξενοδοχεία βρίσκονται εκεί για να σας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε.

14. Μακρυνίτσα Μαγνησίας.

Πάνω στο καταπράσινο βουνό των Κενταύρων, και με υπέροχη θέα στην πόλη του Βόλου, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός της Μακρυνίτσας. Το λεγόμενο «μπαλκόνι» του Πηλίου, με την πανέμορφη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα στενά, τις όμορφες εκκλησιές, και την περίτεχνη βρύση στην πλατεία με τα πλατάνια, είναι ένας από τους πιο όμορφους ανοιξιάτικους προορισμούς, μέσα στην οργιώδη φύση της ορεινής Μαγνησίας.

Must see: Περιπλανηθείτε μέσα στα γραφικά στενά του χωριού και θαυμάστε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και το πλούσιο πράσινο της φύσης. Η θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο είναι μαγευτική, ειδικά το βράδυ. Ακόμη, κοντά στην Μακρυνίτσα βρίσκεται και το παραδοσιακό χωριό της Πορταριάς, με τα τρεχούμενα νερά, κρυμμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση και τους μύθους του όρους των Κενταύρων.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Μέσα στο χωριό θα βρείτε ό,τι ποθεί η καρδιά σας. Εστιατόρια και ταβέρνες με υπέροχη θέα και παραδοσιακές νοστιμιές θα σας ευχαριστήσουν αναμφίβολα. Πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία, κάτω από τον παχύ ίσκιο των πλατάνων και δοκιμάστε τοπικά γλυκά. Όσον αφορά την διαμονή σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα καταλύματα της περιοχής είναι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, χωρίς ωστόσο να τους λείπει τίποτα από παροχές. Είναι ένας άρτια οργανωμένος τουριστικός προορισμός.

15. Πλαταμώνας Πιερίας.

Στους πρόποδες του Ολύμπου και πάνω από το Αιγαίο πέλαγος στο νομό Πιερίας, βρίσκεται η κωμόπολη του Πλαταμώνα, με τους πολλούς πλατάνους και τις πλατιές αμμουδιές. Με αξιόλογη ιστορία και μεγάλη γοητεία, ειδικά την εποχή της άνοιξης, ο Πλαταμώνας μαγεύει όλους όσους τον επισκέπτονται. Κάτω από το επιβλητικό κάστρο και μέσα στα μονοπάτια του παρελθόντος, οι σκέψεις περιπλανούνται σε έναν άλλο κόσμο, όπου βασιλεύει η αρμονία και η γαλήνη.

Must see: Αξίζει να επισκεφτείτε το φρούριο της περιοχής που είναι καλοδιατηρημένο και προσφέρει πανέμορφη θέα στην περιοχή καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, με την πανέμορφη αρχιτεκτονική, μέσα στο παρθένο φυσικό περιβάλλον.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Ο Πλαταμώνας διαθέτει άριστες υποδομές και είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός. Εκεί θα βρείτε διάφορα εστιατόρια, ταβέρνες και πολλές καφετέριες. Ακόμη, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα. Διαλέξτε το αγαπημένο σας.

16. Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Η Ουρανούπολη είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής, με καταγάλανα νερά, σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. Μαζεύει αρκετούς τουρίστες ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αλλά έχει άλλη γοητεία την άνοιξη, όταν η φύση οργιάζει και ακολουθεί διονυσιακούς ρυθμούς...

Must see: Στο χωριό δεσπόζει ο περίφημος Πύργος της Ουρανούπολης, ο οποίος χρονολογείται τον 14ο αιώνα και σήμερα ένα από τα παρακείμενα κτήρια στεγάζει τα Γραφεία της Κοινότητας. Στον Πύργο κατοίκησαν πρόσφυγες, κυρίως από την Προποντίδα μετά το 1922, αλλά και το ζεύγος Lock το 1928.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στο χωριό θα βρείτε γραφικά μαγαζάκια για να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας. Όσον αφορά την καλή διαμονή, αυτή είναι εγγυημένη. Όπως σε ολόκληρη την Χαλκιδική, έτσι και στην Ουρανούπολη οι τουριστικές υποδομές είναι άρτιες και μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας κατάλυμα μέσα από μία ευρεία και αξιόλογη γκάμα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

17. Πόρτο Λάγος Βιστωνίδας (Ξάνθη - Ροδόπη).

Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, σε μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Όλα είναι σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάικα συνθέτουν ένα άκρως ελληνικό περιβάλλον, σε ένα μέρος που μοιάζει να επιπλέει πάνω στα νερά...

Must see: Η περιοχή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερούς υγροβιότοπους σε παγκόσμιο επίπεδο που προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ, με δεκάδες είδη σπάνιων πτηνών που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών, οι οποίοι έχουν ως χόμπι την παρατήρηση πτηνών. Εκεί υπάρχει και η γραφική εκκλησιά του Αγ. Νικολάου, που δεσπόζει στην μέση της απάνεμης και γαλήνιας λιμνοθάλασσας .

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Στην περιοχή θα βρείτε όμορφα μαγαζιά για να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας, Όσο για την διαμονή, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν αρκετά καταλύματα, οι τιμές των οποίων είναι πολύ προσιτές.

18. Νήσος Θάσος.

Ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου, με γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές, τρεχούμενα νερά και παραδοσιακούς οικισμούς, η Θάσος μαγεύει τον επισκέπτη και αποσβολώνει το πνεύμα του, με ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι την αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά να βρέχουν τις ακτές της, η Θάσος είναι ένας ξεχωριστός προορισμός διακοπών, και την εποχή της άνοιξης αποκτά μια επιπλέον γοητεία, σαγηνεύοντας τους πάντες.

Must see: Έξω από το χωριό Κάστρο, βρίσκεται ένας καταρράκτης, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της φύσης. Εκεί σχηματίζεται και μια μικρή λιμνούλα, πάνω στην οποία αντικατοπτρίζεται το πράσινο της πλάσης. Ακόμη, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι πολλών ετών, το όποιο βρίσκετε έξω από το χωριό Θεολόγος. Τέλος, αξίζει να επισκεφτείτε το Παλατάκι, το οποίο κατέχει κυρίαρχη θέση στο βραχώδες ακρωτήριο, εκεί που τελειώνει το λιµάνι των Λιµεναρίων, και να επισκεφτείτε την πανέμορφη φυσική πισίνα της Γκιόλας, που είναι λαξευμένη μέσα στους βράχους!

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Σε όποιο μέρος της Θάσου και να μείνετε, υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για να σας φιλοξενήσουν. Ακόμη, πέριξ του νησιού θα βρείτε πανέμορφες ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ και τα γεύματά σας.

19. Νήσος Άνδρος.

Το νησί της Άνδρου την εποχή της άνοιξης, δεν θυμίζει σε τίποτα τα άνυδρα νησιά των Κυκλάδων. Το νησί γίνεται καταπράσινο και τα τρεχούμενα νερά σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στην ενδοχώρα. Η Άνδρος έχει πολλά περιπατητικά μονοπάτια, τα οποία αξίζει να περπατήσετε, γιατί εκεί θα γνωρίσετε την αυθεντική ομορφιά.

Must see: Αν βρεθείτε στην Άνδρο, αξίζει να επισκεφτείτε τον Πύργο του Αγ.Πέτρου, που είναι ένας από τους καλύτερα σωζόμενους στις Κυκλάδες, την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής και το Πάνω Κάστρο. Ακόμη, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, το νησί είναι γεμάτο από μονοπάτια, τα οποία ακόμη και σήμερα είναι σε χρήση, γιατί η διαμόρφωση του εδάφους στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτρέπει τη δημιουργία αμαξιτών δρόμων.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα βρίσκονται στο Μπατσί, αλλά και σε όλο το υπόλοιπο νησί υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με πολύ καλύτερες τιμές. Ακόμη, θα βρείτε αξιόλογα εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες, καθώς και καφετέριες που θα σας ικανοποιήσουν αναμφίβολα.

20. Νήσος Σάμος.

Το νησί του Πυθαγόρα με την οργιώδη βλάστηση, το γλυκό μοσχάτο κρασί του και τις γαλάζιες ακρογιαλιές, είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, και ειδικά την άνοιξη. Γνωρίστε τους πανέμορφους οικισμούς του, τους αρχαιολογικούς χώρους του, τις εκκλησιές και τους κρυφούς γαλαζοπράσινους όρμους, και θα το λατρέψετε. Όλα εδώ την εποχή της άνοιξης είναι πιο φωτεινά, πιο χρωματιστά και πιο καθαρά...

Must see: Επισκεφτείτε την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, και περπατήστε στα στενά του, ανακαλύψτε την καταπράσινη ενδοχώρα, το σπήλαιο του Πυθαγόρα και το Ηραίον. Κάντε βόλτα στο λιμάνι του Πυθαγορείου την ώρα που δύει ο ήλιος και πιείτε ούζο στο γραφικό Κοκκάρι.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Το νησί διαθέτει αξιόλογες τουριστικές υποδομές και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά στον τομέα αυτό. Οπότε, θα βρείτε ότι ψάχνεται και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Όσο για το φαγητό και την καλοπέραση, νομίζω τα λόγια είναι περιττά. Ακόμη και οι πιο περίεργες γαστρονομικές σας απαιτήσεις θα καλυφθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!