Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας Αλβανών που διέπραττε κλοπές επιχειρήσεων και σπιτιών σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
 Οι δράστες αφαιρούσαν  γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία και στη συνέχεια, αφού τα μετέφεραν στην Αλβανία, τα μεταπωλούσαν
Διακριβώθηκε, κατά την διάρκεια εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών αρχών, η δράση εγκληματικής ομάδας Αλβανών, που δραστηριοποιούνταν σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων από επιχειρήσεις και σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν στην Αλβανία.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) μελών της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Πρόκειται για τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας  31, 42, 41 και 43 ετών.
Στις έρευνες για την ταυτοποίησή τους συμμετείχε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών Ηπείρου, το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς και το Αστυνομικό Τμήμα Kήπων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες  αφαιρούσαν γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα από επιχειρήσεις και αποθήκες σπιτιών και στη συνέχεια τα μετέφεραν με αυτοκίνητο στην Αλβανία, όπου  μεταπωλούνταν από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.


Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας  αρχικά κατόπτευαν τους στόχους που επέλεγαν και αφού έλεγχαν τον τρόπο λειτουργίας και τις μεθόδους ασφαλείας, στη συνέχεια προέβαιναν στις διαρρήξεις και τις κλοπές ενώ λάμβαναν και αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης για να αποκρύπτουν/συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.
Από την αστυνομική έρευνα  προέκυψε ότι οι  δράστες διέπραξαν, κατά τον προηγούμενο χρόνο,   τουλάχιστον τις παρακάτω  κλοπές – διαρρήξεις:
Πιο αναλυτικά :
  • Την 27-07-2013 στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, διέρρηξαν τυροκομείο, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο την κεντρική πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν  μηχανήματα και εξαρτήματα  μεγάλης αξίας.
  • Την 01-09-2013 στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας, αφαίρεσαν αντικείμενα από εργαστήριο τυροκομικών προϊόντων.
  • Την 27-02-2013 στις Καρυές Ιωαννίνων, αφαίρεσαν από αποθήκη σπιτιού, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.
Γίνεται μνεία ότι ο 31χρονος δράστης είχε συλληφθεί την 13-12-2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, διότι μετά από έρευνα στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε κλοπιμαία (γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό) (Σχετικό το από 16.12.2013 Δελτίο Τύπου).  
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην   Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων παράνομων πράξεων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!