Δημοτική Συνεργασία Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Νταής

Δημοτική Συνεργασία
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Νταής

Δελτίο Τύπου
Σε έξι κεντρικούς άξονες κινείται το πρόγραμμα της Δημοτικής Συνεργασίας, για το Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως το παρουσίασε την Κυριακή 04/05 το μεσημέρι, στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Πάνθεον» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Νταής.
Η Δημοτική Συνεργασία προτάσσει την κοινωνική αλληλεγγύη, με σειρά προτάσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την συμπαράσταση στους συμπολίτες που υποφέρουν απ’ αυτή. 
Δεύτερος σημαντικός άξονας του προγράμματος είναι η συμμετοχική δημοκρατία και η διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου, με ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων και αναβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων και των Τοπικών Συμβουλίων, με τεχνικό πρόγραμμα και τοπικούς προϋπολογισμούς.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αποτελεί συγκεκριμένη στόχευση για τη Δημοτική Συνεργασία και στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται τόσο  μέτρα για την καθημερινότητα του πολίτη είτε αυτή αφορά στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στα απορρίμματα και στη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων είτε περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν  το Δήμο, όσο και αναλυτικό πρόγραμμα δράσης για την παιδεία και τον πολιτισμό.  
Η ισορροπημένη ανάπτυξη και η ευημερία, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που η γεωγραφική θέση του Δήμου παρέχει με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελούν επίσης προτεραιότητα για τη Δημοτική Συνεργασία. Η ολοκλήρωση και επέκταση των αποχετευτικών δικτύων, η ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών, η παράκαμψη της Ηγουμενίτσας και η διασύνδεση με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα δεν είναι διεκδίκηση αλλά ανάγκη που πρέπει άμεσα να ικανοποιηθεί για την ομαλή ανάπτυξη του Δήμου.
Το λιμάνι, αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται, με διεκδίκηση θεσμικού και ουσιαστικού ρόλου στη διοίκησή του, ώστε η λειτουργία του να συνεισφέρει στο Δήμο και στους κατοίκους του και όχι στους δανειστές. Η Δημοτική Συνεργασία είναι αντίθετη στα σενάρια πώλησης του λιμανιού και σημειώνει τη δυναμική και αμετάκλητη υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του, ενώ ταυτόχρονα εισηγείται μια συνολική θεώρηση της τουριστικής ανάπτυξης σε όλα τα παράλια με το Δήμο πρωταγωνιστή στο σχεδιασμό αυτό.  
Κλείνοντας την ομιλία του και παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Δημοτική Συνεργασία Ανδρέας Νταής σημείωσε:
“Οι εκλογές αυτές γίνονται σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Για αυτό και πρέπει να είναι έντονο το στίγμα της αλληλεγγύης, της αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα, της ανάπτυξης, της προοπτικής για τη νεολαία, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Ο συνδυασμός Δημοτική Συνεργασία, φιλοδοξεί να στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που απαιτούν πολιτική για την ίδια την κοινωνία και όχι για τους «εκλεκτούς» του συστήματος. Με αυτή την κοινωνία μαζί μας στοχεύουμε στη Νίκη στις εκλογές στις 18 του Μάη.
Ελάτε μαζί να βρούμε όσα μας ενώνουν, να διαμορφώσουμε μαζί ένα Δήμο στον οποίο αξίζει κανείς να ζει και να δημιουργεί.”

Δημοτική Συνεργασία
Πρώτο μας μέλημα η Αλληλεγγύη!

Για ένα Δήμο στον οποίο αξίζει να ζεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!