Στην Έκθεση του Πεκίνου θα παρουσιαστεί η αναβαθμισμένη έκδοση του VW Golf R


Η έκδοση Evo του νέου VW Golf R θα αποτελεί την ελαφρύτερη και ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου.
Η VW θα παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση του Πεκίνου τον Απρίλιο, μία ακόμα κορυφαία έκδοση του Golf που θα βασίζεται στο R και θα ονομάζεται Evo, με την παραγωγή της να ξεκινά τους επόμενους μήνες.
Το τετρακίνητο VW Golf R εφοδιάζεται με 2λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 38,7 kgm ροπής, οπότε στην έκδοση Evo αναμένουμε αύξηση της απόδοσης. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η έκδοση Evo πέρα από κάποιες μικροβελτιώσεις θα διαθέτει διαφορετικό καπάκι κινητήρα και σύστημα εισαγωγής, αυξάνοντας την ισχύ κατά 70 ίππους και την ροπή κατά 7,3 kgm. Οι βελτιωμένες επιδόσεις και τα καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά δεν θα επιτευχθούν όμως μόνο με την αύξηση της δύναμης, αλλά και με τη μείωση του βάρους.
Έτσι, το πίσω κάθισμα του VW Golf R θα δώσει την θέση του σε ένα roll cage και τα εμπρός καθίσματα θα αντικατασταθούν με λεπτότερα και ελαφρύτερα μπάκετ. Ακόμα, θα τοποθετηθούν ελαφρύτεροι τροχοί και οροφή και τμήματα αμαξώματος από ανθρακονήματα, μειώνοντας δραματικά το βάρος του “απλού” Golf R που ζυγίζει 1.476 kg. Εάν η VW καταφέρει να κόψει περίπου 100 kg, τότε από πλευράς βάρους θα πλησιάσει το προσθιοκίνητο και πιο αδύναμο Golf GTI, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επιπλέον, άλλη μία πληροφορία που διέρρευσε είναι ότι η VW θα εμπλουτίσει την γκάμα των αξεσουάρ R Line μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Στα ήδη υπάρχοντα αεροδυναμικά κιτ, σετ αναρτήσεων και στις διαφορετικές ζάντες αλουμινίου, θα προστεθούν κιτ αναβάθμισης κινητήρα, αποδοτικότερα φρένα και ηλεκτρονικά βοηθήματα.
[Πηγή: Autocar UK]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!