Ετοιμάζεται Audi S3 Plus με 380 PS


Μια ακόμα έκδοση πρόκειται να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Audi S3 και το επερχόμενο, 5κύλινδρο Audi RS3.
Μια δυνατότερη έκδοση του Audi S3 πρόκειται να καλύψει το κενό ανάμεσα σε αυτό και το επερχόμενο RS3. Το Audi S3 Plus θα διαθέτει τον δυνατότερο 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα στον κόσμο, αφήνοντας πίσω τηMercedes-Benz A45 AMG.

Το Audi S3 που ήδη διατίθεται στην αγορά, φοράει έναν 2λιτρο TFSI με 300 PS. Το επόμενο Audi RS3, που πιθανότατα θα περουσιαστεί στην Έκθεση Γενεύης την ερχόμενη άνοιξη, θα χρησιμοποιεί μια νέα έκδοση του 2,5λιτρου 5κύλινδρου με περισσότερα από 400 PS. Έτσι δημιουργείται ένα μεγάλο κενό ανάμεσά τους, το οποίο θα έρθει να καλύψει το Audi S3 Plus στις αρχές του 2015.

Ο νέος κινητήρας δεν εξελίσσεται μόνο για το Audi S3 Plus. Θα χρησιμοποιηθεί στο νέο Audi TT αλλά και στο επόμενο VW Scirocco. Η Audi το 'χει βάλει σκοπό να φτιάξει τον ισχυρότερο 2λιτρο τετρακύλινδρο παραγωγής. Αυτός ο τίτλος ανήκει προς το παρόν στη Mercedes-Benz και συγκεκριμένα στον κινητήρα των A45 AMG (την οποίαστο τρέχον DRIVE συγκρίνουμε με τετρακίνητους θρύλους του παρελθόντος), CLA45 AMG και GLA45 AMG που αποδίδει 360 PS και 45,9 kgm. Για το νέο μοτέρ της Audi θα πρέπει να περιμένουμε νούμερα κοντά στα 380 PS και50 kgm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος για την εξέλιξη του νέου κινητήρα είναι ο Friedrich Eichler, ο οποίος πήγε στην Audi στις αρχές του 2013 με μετεγγραφή από την AMG. Και μαντέψτε ποιον κινητήρα είχε εξελίξει όσο ήταν εκεί: τον 2λιτρο της A45 AMG φυσικά! Τυχαίο;

[Πηγή: Motoring.com.au]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!