Δεν πείθονται από τις υποσχέσεις για επαναπροσλήψεις




Με μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ημερών συνεχίστηκε χθες η κατάληψη του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα.
Ωστόσο, στην κινητοποίηση στάθηκαν αλληλέγγυοι οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επίσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στο πλαίσιο αυτών πραγματοποίησαν πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Οι εκπρόσωποι των δύο Σωματείων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη και του μετέφεραν την αντίθεσή τους στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, που εκτός της διαθεσιμότητας περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και φορολογικές επιβαρύνσεις για τους εργαζόμενους. 
Το νεώτερο στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση αυτή ήταν η θέση του Υπουργείου που μεταφέρθηκε από τον κ. Θεοδωρίδη, και αφορά στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν στους φορείς της αυτοδιοίκησης, από τους υπαλλήλους που τώρα τίθενται σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, όπως μετέφερε στους εργαζόμενους, το Υπουργείο σκοπεύσει σε άμεση επαναπρόσληψη, αφού παρέλθει ένα διάστημα δύο ή τριών μηνών κατά το οποίο οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα επιμορφωθούν. 
Οι πληροφορίες αυτές για την κατεύθυνση της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά καθησύχασαν τους εργαζόμενους οι οποίοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
«Σε αυτό που καταλήγουμε είναι ότι το σύνθημά μας «αγώνας-ρήξη- ανατροπή» είναι το μόνο που μπορεί να δώσει τη λύση. Τις απολύσεις ήδη τις έχουμε, αν δεν αντιδράσουμε για να ανατραπεί αυτή η πολιτική θα οδηγηθούμε στην εξαθλίωση», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Χρήστος Μεντής. 
Ο Σύλλογος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει για τη συνέχεια η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Δημαρχείο, καλώντας τα Σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν. Παράλληλα σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του. 
Τον προβληματισμό του για τη μικρή συμμετοχή στην χθεσινή κινητοποίηση εξέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αυξέντιος Δόσης.
«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, όμως σήμερα δεν απήργησαν όσοι θα έπρεπε και αυτό εξηγείται επειδή ο κόσμος δεν έχει πλέον αντοχές. Ίσως συνεχίσουμε με απογευματινές κινητοποιήσεις ξεκινώντας από το συλλαλητήριο της Τετάρτης», σημείωσε ο κ. Δόσης, προσθέτοντας πως θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!