Χαμηλοί τόνοι και πίστη για τη νίκη



Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2012
Πίστη για θετικό αποτέλεσμα υπάρχει στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Πλατανιά Χανίων, χωρίς, όμως, να παραγνωρίζονται οι δυσκολίες της αναμέτρησης.
Δυσκολίες όχι μόνο γιατί σαν πρώτο παιχνίδι η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη, αλλά και γιατί ο Πλατανιάς, αν και νεοφώτιστος, διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο και ποδοσφαιριστές με εμπειρία που είναι ικανοί να βάλουν δύσκολα στον ΠΑΣ.
Με την εκτίμηση αυτή ταυτίζεται απόλυτα και ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το παιχνίδι του Σαββάτου και έκανε λόγο για μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. «Έτυχε τους τελευταίους 5 μήνες να παρακολουθήσω στενά τον Πλατανιά λόγω scouting. O Πλατανιάς έχει ποιότητα και ταχύτητα που την περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη ομάδα στους εκτός έδρας αγώνες. Έχει ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι με έμπειρους ποδοσφαιριστές και καλά βιογραφικά. Η δική μας ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, τα παιδιά με κάνουν να νιώθω κι εγώ δυνατός και το μόνο σίγουρο είναι ότι το Σάββατο θα δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Χρειάζεται υπομονή, πολύ διάβασμα και να μας βγει ο σχεδιασμός στο παιχνίδι για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη που είναι ο στόχος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χριστόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο δεν άφησε να φανεί αν υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα τους Μπράνα Ίλιτς, Σταύρο Τσουκαλά και Γιώργο Νικλητσιώτη που αποκτήθηκαν τον Αύγουστο και έχουν μικρό χρόνο προετοιμασίας. «Το ιδανικό θα ήταν να βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί μας στις αρχές της προετοιμασίας στις 30 Ιουνίου, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί ούτε στις μεγαλύτερες ομάδες του εξωτερικού. Ήρθαν κάποιοι παίκτες τον Αύγουστο και ο καθένας δούλεψε με διαφορετικό πρόγραμμα. Όλα τα παιδιά που ήρθαν είχαν πολύ καλά εργομετρικά, που σημαίνει ότι είχαν δουλέψει σε ατομικό επίπεδο. Θα χρειαστούν χρόνο για να δέσουν και να φτιάξουν τις επαφές τους με την μπάλα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όσον αφορά συνολικά την ομάδα πιστεύω ότι στο ματς του Σαββάτου θα είμαστε έτοιμοι στο 80%. Ο τρόπος που έχει στηθεί αυτή η ομάδα θα ξεπεράσει το 100% της ετοιμότητας κάποια στιγμή. Δηλαδή με τις εμπειρίες των νέων παιδιών, τη δουλειά και την ομοιογένεια που θα μεγαλώνει εβδομάδα με εβδομάδα οι τάσεις που θα παρουσιάζει η ομάδα θα είναι αυξητικές. Σίγουρα κάποια στιγμή αυτή η καμπύλη θα πάει και προς τα κάτω αλλά μετά από λίγο θα ξανανέβει». 

Ικανοποίηση για την προετοιμασία και ευχαριστίες
Ένα σημαντικό μέρος της συνέντευξης του κ. Χριστόπουλου αφιερώθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, με τον προπονητή του ΠΑΣ να δηλώνει ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε και το ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παιχτών, παλιών και νέων. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών που επιλέξαμε για τη νέα χρονιά είναι του επιπέδου που θέλαμε και σε προσωπικότητα αλλά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε συνδυασμό με τους παίχτες που παρέμειναν, δημιουργήσαμε πολύ καλά αποδυτήρια. Όλοι είμαστε μια οικογένεια, ο ένας βοηθάει τον άλλο κι αυτό είναι κάτι που μας δίνει δύναμη για να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Χριστοβασίλη, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την προσπάθεια που έκανε όλο τον καιρό. Πραγματοποίησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό αυτά που είχαμε προγραμματίσει τον Ιούνιο. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να έρθουν κάποιοι παίχτες στην ομάδα μας. Δεν υπάρχει στον ΠΑΣ ούτε ένας δανεικός ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή, δηλαδή όλοι οι παίχτες είναι περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Δουλεύουμε αναπτυξιακά επάνω τους με σκοπό να έχει οφέλη ο ΠΑΣ και καμία άλλη ομάδα».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραχωρηθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές δανεικοί ή θα αποχωρήσουν, με δεδομένο ότι το ρόστερ αριθμεί 30 παίκτες, δήλωσε ότι ο επιθυμητός για τον ίδιο αριθμός ποδοσφαιριστών είναι 27, δηλαδή δύο σε κάθε θέση συν ένας σε κάθε γραμμή, αλλά ο ΠΑΣ είναι μια οικογένεια και η τελική απόφαση θα είναι προϊόν συζήτησης και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. «Ίσως για κάποιους ποδοσφαιριστές θα ήταν καλύτερο να πάνε δανεικοί σε κάποιες ομάδες. Επειδή δεν θα πάρουν τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΣ να πάρουν κάποια παιχνίδια στα πόδια τους, να βελτιωθούν και να γυρίσουν πίσω πιο δυνατοί. Μίλησα με αυτά τα παιδιά και τους ξεκαθάρισα ότι μπορούν να μείνουν εάν το κρίνουν οι ίδιοι».

Ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο
Στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ποντάρουν πολλά στο παιχνίδι της πρεμιέρας και ένας από τους στόχους είναι να επιστρέψει κοντά στην ομάδα ο κόσμος της και για να της δώσει ψυχολογική ώθηση, αλλά και για να υπάρχει μια σταθερή πηγή εσόδων, σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά με περιορισμένες χορηγίες και αυξημένες υποχρεώσεις.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας δεν ήταν η επιθυμητή, συντονισμένες είναι τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες να βρίσκεται ο κόσμος του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πλατανιά αύριο Σάββατο.  
Το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας θέλησε να στείλει και ο Γιάννης Χριστόπουλος κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου. «Και εγώ και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές κινούμαστε με γνώμονα το καλό της ομάδας. Έχουμε βάλει το εγώ κάτω από το εμείς και θα παλεύουμε για τη φανέλα. Κάθε ματς θα είναι μια μάχη, ακόμα και σ' αυτά που θεωρητικά θα είμαστε το φαβορί. Για το καλό της ομάδας ο κόσμος πρέπει να συμπαρασταθεί στην ομάδα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Η παρουσία του κόσμου με τον Παναιτωλικό ήταν εξαιρετική και αυτό συζητήθηκε στα αποδυτήρια», σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αυριανό παιχνίδι θα βρίσκονται στις κερκίδες μόνο Γιαννιώτες φίλαθλοι, καθώς δε θα ταξιδέψουν οπαδοί του Πλατανιά από την Κρήτη. Η ομάδα των Χανίων δεν κατέθεσε γραπτό αίτημα για να της χορηγηθούν εισιτήρια στη θύρα 7, όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΑ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!