Και ο Δήμος Ιωαννιτών στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού

Let's do it Greece 2012. Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα! Η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού και ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι παρών. 
Με αφορμή λοιπόν την συγκεκριμένη εθελοντική δράση και στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Σκέφτομαι, κρίνω, ενεργώ, την πόλη μου καλύτερη να δω!» την Κυριακή 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δραστηριότητα από το 18ο Δημοτικό Σχολείο με έρευνα, καταγραφή και καθαρισμό στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, Πλατεία Χατζή- Αμπελόκηπους και στη Λιμνοπούλα. 
Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Εθελοντισμού και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών. 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις δέκα και μισή το πρωί και όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 
Ο Δήμος πάντως με ανακοίνωσή του σημειώνει πως οι ομάδες που μετέχουν στη δράση θα πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Πλατεία Χατζή όπου και θα γίνουν και δηλώσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και η Κοινωνική και Οικολογική Δράση της Νέας Ακρόπολης (Κ.Ο.Δ.Ε.). Η ομάδα μας, από την ίδρυσή της είχε σαν έναν από τους βασικούς στόχους της, την αφύπνιση και ανάπτυξη του πνεύματος του εθελοντισμού. Για περισσότερα από 15 χρόνια προσφέρει ανθρωπιστικό, οικολογικό και κοινωνικό έργο. 
«Διοργανώνουμε πολλές δραστηριότητες προκειμένου να προωθήσουμε την ιδέα του εθελοντισμού σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς, τοπικούς (Δασαρχείο Ιωαννίνων για την καθαριότητα του Δάσους της Δροσιάς, βάρδιες πυρασφάλειας, ΚΔΑΠ, Π.Π.Γ.Ν.Ι. για αιμοδοσία και θεατρικές παραστάσεις, Φορέας Διαχείρισης της λίμνης, κέντρο Ανιάτων στα Τίρανα, κ.α.) και διεθνείς (UNICEF, WWF, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κ.α.) 
Σας προσκαλούμε όλους να καθαρίσουμε το Δάσος της Δροσιάς, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουμε τη ζωντάνια και την ομορφιά της όασης πρασίνου στην πόλη μας, την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11.00 π.μ. στην είσοδο της Φρόντζου Πολιτείας», αναφέρεται σε δελτίου τύπου.
Καθαρισμός Κάστρου
από τους Paguristas
Τη δική τους δράση οργανώνουν και οι Paguristas. Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου στο Ιτς Καλέ και θα καθαρίσουν το Κάστρο. Παράλληλα, θα υπάρχει ξενάγηση στην ιστορία του Κάστρου από αρχαιολόγους της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η δράση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη φωτογραφική έκθεση του Μενέλαου Συκοβέλη "Ακρόπολη" στον πολυχώρο του Ιτς Καλέ, και με πρωτότυπη παρουσίαση από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Καθαρισμός δεκάδων σημείων από το Δήμο Πρέβεζας
Σε εκτεταμένο καθαρισμό από την βλάστηση αλλά και απορρίμματα που υπήρχαν σε πολλά σημεία της πόλης προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας. 
Ήδη παρεμβάσεις έχουν γίνει στον εσωτερικό και εσωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στο Στρατόπεδο των καυσίμων καθώς και στα Πευκάκια σημείο το οποίο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης το χαρακτηρίζει  ως την «ψυχή της Πρέβεζας».
Καθαρισμός έγινε και κατά μήκος της τάφρου του Αγίου Ανδρέα ενώ τις επόμενες μέρες τα συνεργεία θα βρεθούν στο λιμάνι. Να σημειωθεί τέλος ότι αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στα εκλογικά κέντρα του Δήμου που παρουσίαζαν προβλήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!