Συνάντηση Μπέζα- Πιτούλη- Κάτσινου για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας




Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 04/01/2013 μεταξύ του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργου Κάτσινου.
Αντικείμενο της σύσκεψης, που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των ενεργειών των τοπικών φορέων σχετικά με το Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του επικείμενου χωροταξικού ανασχεδιασμού των  ΤΕΙ της χώρας που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας με βάση το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων  καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων ΤΕΙ. 
Όπως είναι γνωστό, στην Ηγουμενίτσα σήμερα υπάρχουν τρία Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο, το οποίο λειτουργεί πλήρως και τα Τμήματα Ιχθυοκομίας- Αλιείας και Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα μηχανογραφικά  δελτία και επομένως δε δέχονται νέους φοιτητές τα τελευταία δύο χρόνια.
Συμφωνήθηκε  κατ’ αρχήν, να εκφρασθεί προς το Υπουργείο Παιδείας
η  άποψη ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί μετά από διάλογο και με τους τοπικούς φορείς και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποβεί καταστροφική για τους φοιτητές, το προσωπικό των Τμημάτων και τις υποδομές (κτιριακές, εργαστηριακές κλπ) που έχουν  ήδη δημιουργηθεί.
Επιπλέον, δεν πρέπει να αμφισβητείται η ανάγκη της αποκέντρωσης των ΤΕΙ, η οποία όμως θα πρέπει να γίνεται με σοβαρά ακαδημαϊκά- επιστημονικά κριτήρια  αλλά και με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών  και τα παραγωγικά δεδομένα κάθε περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!