Σε όλη την Ήπειρο εορτάζονται τα Θεοφάνεια



Με τον αγιασμό των υδάτων στη λίμνη όπως κάθε χρόνο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το πρωί ο εορτασμός των Θεοφανείων. Εκδηλώσεις όμως διοργανώνονται σε πολλά σημεία της Ηπείρου, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν ποτάμια.
Ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου συνδιοργανώνει με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και τις τοπικές κοινότητες Ραφταναίων και Μονολιθίου, την καθιερωμένη εκδήλωση του αγιασμού των υδάτων του Αράχθου ποταμού, στη γέφυρα της Πλάκας και το αποκατασταθέν κτίριο του παλαιού Τελωνείου, την ημέρα των Θεοφανείων την Κυριακή στις 11.30 π.μ.
Ανακοινώθηκε, ακόμα επίσημα το πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανείων στην Άρτα όπου η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στο ιστορικό Γεφύρι.Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού (περιοχή Τριγώνου), η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιου.
Μετά το τέλος του αγιασμού, περίπου στις 11.30, θα γίνει, καιρού επιτρέποντος και με κάθε επισημότητα, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στα ύδατα του ποταμού Αράχθου, στο χώρο του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.
Θεοφάνεια στη Βροσίνα για το δήμο Ζίτσας
Στο Ζαλογγίτικο ποταμό, στη Βροσίνα, θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο δήμο Ζίτσας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Βροσίνας και στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα της Βροσίνας. Στις 11.00 θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κατάστημα της κας Μαρτίνη.
Ο καιρός
Ο καιρός στην Ήπειρο τα Θεοφάνεια θα χαρακτηρίζεται από τσουχτερό κρύο, αν και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. 
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά θα εξασθενήσουν.
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα νότια από 7 έως 11 βαθμούς και στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!