Δήμος Ανεξάρτητος ή Δήμος με Φερετζέ ;





Για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει από παλαιότερα για το εάν μια τοπική κοινωνία θα έχει κέρδος με την ανάδειξη ενός κομματικού δημάρχου !

Σε όλες τις συζητήσεις ο κοινός παρανομαστής ήταν, ότι ο υποψήφιος προτάθηκε για την υπεράσπιση των πολιτικών συμφερόντων του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Ο τρόπος και τα κριτήρια με τα οποία ένας κομματικός μηχανισμός αξιολογεί και στηρίζει ένα υποψήφιο δημιουργεί ερωτήματα γιατί ο υποψήφιος μέσα από μία κλειστή ομάδα εκτός από κομματικές περγαμηνές θα πρέπει να έχει και αντίστοιχα προσόντα για να υπηρετήσει τον συνάνθρωπο και συνδημότη.

Θεωρούσαμε  ότι οι κομματικοί μηχανισμοί εσωτερικά αναδείκνυαν με εσωτερικές αξιολογήσεις και δημοκρατικές διαδικασίες τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπούσαν.

Μετά από τα τόσα χρόνια εμπειρίας είδαμε όλοι μας ότι με μικρές φωτεινές εξαιρέσεις είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Η αλαζονεία της εξουσίας διέφθειρε τους κομματικούς εκλεγμένους αφού ο κομματικός υποψήφιος  ίσως να λογοδοτούσε μόνο σε ελεγχόμενους κλειστούς μηχανισμούς και όχι στον λαό.

Στο βωμό της υπάρχουσας ή επερχόμενης «εξουσίας» κανένα κομματικό επιτελείο δεν δίστασε να θυσιάσει προεκλογικά όλα τα ρητορικά και πολιτικά μέσα που έχει, με στόχο να χρησιμοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση ως το σκαλοπάτι για να φτάσει στον μόνιμο στόχο τους, την κυβέρνηση. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει σαν δημότες να το καταλάβουμε και επιτέλους να αποστασιοποιηθούμε από τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε βάρος των δημοτών.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους που την υπηρετούν πραγματικά με σταθερότητα στον χαρακτήρα και στις απόψεις, μακριά από κάθε είδους κομματικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Το να στηρίξω μία κομματική επιλογή γιατί ο Δήμος είναι ή θα γίνει κυβερνητικός με προοπτική να έχει καλύτερη μεταχείριση από κρατικές οικονομικές επιδοτήσεις είναι σήμερα μία ουτοπία και η υποστήριξη τέτοιων σκέψεων φέρνουν την τοπική μας κοινότητα σε στασιμότητα για αρκετά χρόνια.

Ο Δήμος θα πρέπει να είναι κομματικά – πολιτικά ανεξάρτητος,  αυτοδύναμος για να έχει προοπτική και μέλλον, να είναι οικονομικά δυνατός με σχέδια διαρκούς ανάπτυξης υποδομών και συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του.

Όλοι μας έχουμε χρέος να επιλέξουμε τον κατάλληλο Δήμαρχο που θα μας στηρίξει για όλη την πενταετία και όχι μέχρι τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.Και να δώσουμε την εμπιστοσύνη μας στους  δημοτικούς συμβούλους που ο καθένας μας πιστεύει ότι έχουν την θέληση και τις ικανότητες να μας εκπροσωπήσουν και να στηρίξουν το μέλλον μας σε αυτόν τον τόπο.

Η επιλογή μου μετά από πολλά χρόνια αποχής από τα κοινά, και η διάθεση μου να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και ζω, με οδήγησε στην συνεργασία με τον Θωμά Παππά που γνωρίζω και μεγαλώσαμε μαζί. Με το ίδιο όραμα μακριά από ομάδες συμφερόντων για ένα Δήμο κοντά στις ανάγκες του πολίτη. Ένα Δήμο υγιή , δυνατό με προσφορά σε κοινωνικό έργο και μελλοντική προοπτική για γερές και σωστές βάσεις για το αύριο των παιδιών μας.

Σε ένα υποβαθμισμένο και καταχρεωμένο Δήμο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο !

Με εκτίμηση,

Νίκος Δάλλας
Πτ. Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας

Ανεξάρτητος Συνδυασμός : Χρώμα στην Ζωή ! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!