Κάνει την επανάστασή του ο ΠΑΣ!



Ευνόητοι και ως ένα βαθμό απολύτως λογικοί, λόγω της ικανοποίησης και του ενθουσιασμού στο φίλαθλο κοινό της πόλης, είναι οι παραλληλισμοί που γίνονται με τον ΠΑΣ και τους παίκτες του σε ρόλο «επαναστατών» απέναντι σε ένα ξένο «ζυγό» και σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται υπό την κατοχή των μεγάλων – ποδοσφαιρικών – δυνάμεων.
Ο εορτασμός της κήρυξης της ελληνικής επανάστασης του 1821, όπως όμως και η επέτειος των 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης, συμπίπτουν εφέτος με την εκπληκτική πορεία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι κάνοντας την επανάστασή του στη Σούπερ Λίγκα. 
Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για κάτι άλλο παρά για μια απόδειξη της ποδοσφαιρικής υγείας η οποία μπορεί όντως να αποπνέεται από επαρχιακές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο ΠΑΣ, αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης. Στην περίπτωση του ΠΑΣ όμως, η σημασία είναι πολύ μεγαλύτερη και γι’ αυτό αξίζουν και οι διθύραμβοι και οι απλές αναφορές, με την έννοια πως πρόκειται για μία ομάδα που στήθηκε εξαρχής, πάνω σε βάσεις που έθεσαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στους αγωνιστικούς χώρους. Τεχνική ηγεσία και παίκτες, με τη βοήθεια της διοίκησης, επιχειρούν να κάνουν ένα εντυπωσιακό άλμα προς την ευρωπαϊκή συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα για τον τρόπο και τη μέθοδο εξυγίανσης των «μεταλλαγμένων» ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Οι παίκτες του ΠΑΣ δηλώνουν και έτοιμοι και αποφασισμένοι να φανούν συνεπείς στο ραντεβού με την ιστορία της ομάδας, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας, ότι είναι οι ίδιοι που θα γραφούν με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του συλλόγου.
Οι προπονήσεις συνεχίζονται σε πολύ καλύτερο κλίμα και με εμφανώς καλύτερη διάθεση, λόγω της συγκυρίας στη βαθμολογία, αλλά και λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, που έχουν μεταβάλει προς το καλύτερο την ψυχολογία όλων.
Απουσιάζουν ωστόσο οι Βίλα και Λίλα που έχουν ενσωματωθεί με την εθνική Αλβανίας για τα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ και οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν την επόμενη Πέμπτη στα Γιάννινα. Ο Βίλα βέβαια δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, καθώς δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.
Απών από τις τελευταίες προπονήσεις είναι και πάλι ο Ταμπάσης, όπως και ο Αυγενικού, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ενώ στον αντίποδα κανονικά στο ρυθμό των προπονήσεων μπήκε ο Μάριος Οικονόμου, που τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, όπως και ο νεαρός Ιωάννου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!