Κατασχέθηκαν 40 κιλά... τσάϊ



Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2012
Παράβαση της Δασικής Αστυνομικής Διάταξης του Δασαρχείου Ιωαννίνων διαπιστώθηκε από υπαλλήλους της απογευματινής βάρδιας της υπηρεσίας, που εκτελείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δασοπροστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας του έτους 2012, μετά από τηλεφωνική καταγγελία του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων για παράνομη συλλογή τσαγιού.
To συμβάν σημειώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Συρράκου
του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όπου οι  υπάλληλοι κατάσχεσαν 40 κιλά τσαγιού  και προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες, όπως ορίζεται στη Δασική Αστυνομική Διάταξη του Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Διάταξη  επιτρέπεται η συλλογή με κοπή ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάϊ του βουνού ή ελληνικό τσάϊ, σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο μόνο μετά την ανθοφορία τους και ειδικότερα για το τσάι μετά την 10η Ιουλίου. Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου απαγορευμένης της κλάδευσης των δέντρων. Ωστόσο η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό του μισού κιλού κατ’ άτομο και ημέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!