Μετ’ εμποδίων τα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας


«Βουλιάζουν» τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τις καθυστερήσεις να απειλούν το σύνολο του έργου που αποτελεί την μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί το λιμάνι ως ένας θαλάσσιος διάδρομος της Αδριατικής με πανευρωπαϊκή σημασία, όπως μεγαλόστομα εξήγγειλαν πολλοί υπουργοί τα προηγούμενα χρόνια.
Τα έργα της Β’ φάσης επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Λιμανιού ολοκληρώνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν εντατικά τα έργα της Γ’ Φάσης, που αφορούν στο εμπορικό κομμάτι.
Επειδή όμως βρίσκεται στην Ελλάδα, το έργο που έχει ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ και είναι συνχρηματοδότουμενο έχει καταφέρει να βρίσκεται πλέον σε στασιμότητα, οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι και η εταιρία να ζητά την επανένταξή του στο ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ξανά!
Μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες η εταιρία είχε ξεκινήσει να αποχωρεί, αφήνοντας φέσια και στις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ το Υπουργείου αναζητούσε και συνεχίζει να αναζητά λύση. Μια από αυτές ήταν αν αναλάβει το έργο η εταιρία που έχει αναλάβει και την Γ’ φάση, τελικά όμως  η αρχική εταιρεία έκανε ένσταση κατά της απόφασης έκπτωσης, που έγινε δεκτή και συνεχίζει το έργο, με νέο χρονοδιάγραμμα. 
Ζητούμενο για όλους είναι να προχωρήσουν τα έργα κάτι όμως που δεν φαίνεται ορατό εξαιτίας και της πολιτικής αστάθειας, αφού απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.
Το θέμα αυτό απειλεί και την Γ’ φάση, όπου και εκεί υπάρχουν πρόσθετα προβλήματα  με την εξόρυξη αδρανών υλικών και την κατασκευή της τρανσέρας. Ήδη για τα έργα τις Γ’ φάσης έχει δοθεί παράταση ως τον Σεπτέμβριο του 2016, 4 μήνες μετά την αρχική καταληκτική ημερομηνία.
Στις εξελίξεις αυτές αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει ώθηση στην περιοχή, σε συνδυασμό με την Εγνατία Οδό και την σχεδιαζόμενη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου.
«Τέτοια έργα δεν πρέπει να παγώνουν ή να ακυρώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!