Από τις αρχές του έτους κατασχέθηκαν στην Ήπειρο 3,6 τόνοι χασίς και 3,8 κιλά ηρωίνης


Περισσότερους από 3,6 τόνους χασίς έχουν κατασχέσει από τις αρχές του 2012 μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου πλέον διαπιστώνεται ξεκάθαρα πως και φέτος η περιοχή θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, όπως έγινε και πέρυσι όταν και στους τέσσερις νομούς εντοπίστηκαν σχεδόν 7,5 τόνοι χασίς.
Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια για πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών είναι σε κάθε περίπτωση αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς των αστυνομικών της Ηπείρου και κυρίως των αστυνομικών της Θεσπρωτίας που έχουν πετύχει καίρια χτυπήματα σε αυτή την, πολλές φορές, άνιση μάχη με τους διακινητές.
Στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων των αστυνομικών της Ηπείρου έχουν δε κατασχεθεί από τις αρχές του 2012 και 3,8 κιλά ηρωίνης, ενώ συνολικά στις 105 υποθέσεις ναρκωτικών που απασχόλησαν τις αρχές, συνελήφθησαν 156 άτομα.
Σε ότι αφορά την κατάσχεση χασίς, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν συνολικά από τον Ιανουάριο του 2012, 3 τόνους και 637 κιλά χασίς.
Μάλιστα την Πέμπτη το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν  την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ κατάσχεσαν μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκε ποτέ στην περιοχή.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία έλαβε χώρα στη Λωρίδα Σαγιάδας όπου από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε μια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τελικά ένας 45χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος Αλβανός, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 35χρονος Έλληνας που σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι ηγετικό μέλος του κυκλώματος.
Όλα ξεκίνησαν όταν πραγματοποιήθηκε έρευνα σε νταλίκα, ιδιοκτησίας του 45χρονου Έλληνα που οδηγούσε ο ίδιος και στην οποία βρέθηκαν στο χώρο του επικαθήμενου 16 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 701 δέματα με χασίς, βάρους 750 κιλών και 600 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος Αλβανός επιτηρούσε την περιοχή φόρτωσης και μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη του 35χρονου Έλληνα που αναζητείται ο οποίος είχε οργανώσει την όλη επιχείρηση μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.
Οι ναρκωτικές ουσίες, η νταλίκα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΠΑΣ από τον Ανεξάρτητο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!