Παράταση για το έργο της ζεύξης της Λευκάδας - Θα δέχεται φακέλους ως τις 30 Οκτωβρίου






Παράταση για το έργο της ζεύξης της Λευκάδας έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας.
Έτσι για το έργο Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας - Ν. Αιτωλοακαρνανίας» η υποβολή φακέλων για την πρώτη φάση του διαγωνισμού παρατείνεται ως έως την 30η Οκτωβρίου, σε τέσσερις μήνες δηλαδή.
Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβε το υπουργείο και για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη» έως και 13η Νοεμβρίου και για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου της Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας», έως την 6η Νοεμβρίου.
«Το ρευστό οικονομικό περιβάλλον της τελευταίας περιόδου, με την αβεβαιότητα που αυτό συνεπάγεται, πιθανώς να δυσχεράνει τη δημιουργία ικανών για τις ανάγκες του Έργου τεχνικών και επενδυτικών εταιρικών σχημάτων, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια για να χρηματοδοτηθούν η μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Έργου» σημειώνεται στην απόφαση.
Στο μεταξύ ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα δοθεί χρόνος ώστε να ανοίξει η κατασκευαστική αγορά και να δοθεί δυνατότητα ανάπτυξης των μεγάλων έργων παραχώρησης ώστε παράλληλα οι εταιρίες να μπορέσουν να ασχοληθούν και με τα άλλα έργα όπως η ζεύξη της Λευκάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η νέα ταινία της sirina με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Ντούβλη

Απίθανα φωτογραφικά «παιχνίδια»!

Γάτες πιάστηκαν… στον ύπνο σε αλλόκοτα σημεία!